Huhtasuon alueseurakunta

Huhtasuon kirkko
Halssilan seurakuntakeskus

Vireästä hengellisestä toiminnastaan tunnettu Huhtasuon alueseurakunta haluaa tarjota etsimisen ja löytämisen riemua vauvasta vaariin. Modernikaan ihminen ei elä ainoastaan ajallisesti, vaan jokainen kaipaa ”taivaan leipää”. Haluamme olla ojentamassa myös auttavan käden jokaista kohti, joka tarvitsee ajallista apua. Tule mukaan olemaan tai toimimaan juuri sellaisena kuin olet!

Huhtasuon alueseurakuntaan kuuluvat Huhtasuon ja Halssilan kaupunginosat sekä Seppälän alue.

Huhtasuon kirkko

Huhtasuon seurakuntatoiminnan keskus on vuonna 1986 valmistunut kirkko ja seurakuntakeskus. Sen suunnitteli oululaisten arkkitehtiylioppilaiden ryhmä, jota johti Jari Kuorelahti. Rakennus edustaa ns. Oulun koulukuntaa. Piispa Yrjö Sariola vihki tilat käyttöön 1. adventtisunnuntaina 1986. Kooltaan ja toimitiloiltaan Huhtasuon seurakuntakeskus on suurin Jyväskylän seurakunnan kiinteistöistä.

Yli 22 vuoden ajan tilat ovat olleet laajassa käytössä. Mäntykankaan hautausmaan läheisyydestä johtuu, että seurakuntakeskuksen seurakuntasalissa on lähes jokaisena viikonloppuna muistotilaisuus.

Huhtasuon kirkossa toimitetaan ehtoollisjumalanpalvelus joka sunnuntai klo 10.

Halssilan seurakuntakeskus

Halssilan seurakuntakeskus sijaitsee Vaajakoskentieltä kivikkoiseen Kivistönrinteeseen jyrkästi nousevan Kärpänkujan varrella. Se on Halssilan seurakuntatyön keskus. Halssilassa asuu noin 5 500 asukasta.

Seurakuntakeskus valmistui ja vihittiin 16. marraskuuta 1969. Suunnittelijoina olivat arkkitehdit Hannele Arantola, Antti Eskelinen ja Erkki Kantonen. Kirkkosaliin mahtuu runsaat 200 ihmistä, lisäpaikkojen ja -tilojen kanssa nelisensataa. Paljeovella erotetun kahvion pöytien ääreen mahtuu 50-70 henkeä.
Kirkko- ja tarjoilutiloissa pääsee liikkumaan hyvin myös pyörätuolilla. Tilat sopivat myös perhejuhliin, kuten kaste-, hää- ja merkkipäivätilaisuuksiin sekä hautajaisiin.

Alakerrassa on diakoniatyöntekijän vastaanotto, kerhotiloja, pieni oma keittiö, partiokoloja, nuorisotilat ja väestönsuoja, joka myös on osaksi käytössä. Kerrosten välillä on portaat. Molempiin kerroksiin pääsee suoraan ulkoa.

Halssilassa jumalanpalvelukset toimitetaan sunnuntaisin klo 12.

HUHTASUON ALUESEURAKUNNAN TAPAHTUMAT LÖYDÄT TAPAHTUMAKALENTERISTA.