Päihdetyö

Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö voivat hallitsemattomina aiheuttaa riippuvuutta ja vaikeuksia jokapäiväiseen elämään niin perheiden, läheisten kuin yksityistenkin ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voit luottamuksellisesi keskustella myös, jos päihteiden käyttö vaikeuttaa omaasi tai läheistesi elämää. Älä jää yksin, apua on saatavilla.

Nuoren päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä myös erityisnuorisotyöntekijöihin tai oman alueesi nuorisotyönohjaajaan.

Ota rohkeasti yhteyttä työntekijään ja sovi tapaaminen. Voit sopia ajan soittamalla (voit jättää myös soittopyynnön, jätä silloin myös numerosi johon toivot soitettavan)  tai lähettämällä sähköpostia.

Apumme on luottamuksellista, maksutonta ja avointa, eikä asiakkuus edellytä kirkon jäsenyyttä.

Diakoniatyöntekijät auttavat

Muut seurakunnan palvelut parisuhteen kriiseihin

Jyväskylän seurakunnassa on Perhasiain neuvottelukeskuksen lisäksi tarjolla apua ja tukea parisuhteen asioihin seuraavissa palveluissa.

Solmuja parisuhteessa?

Solmuja parisuhteessa -parineuvonta on tarkoitettu kriisissä olevalle parille. Parisuhdeneuvojan johdolla etenevä työskentely auttaa teitä käsittelemään suhteenne solmukohtia.

Ensin keskitytään tarkastelemaan kriisin taustaa: miten tähän on tultu? Parisuhteen historiaa tarkastellaan tosiasioiden, tunteiden ja seksuaalisuuden näkökulmasta. Kun ymmärrätte sekä yhteistä historiaanne että tätä hetkeä, voitte paremmin tunnistaa toiveitanne, unelmia ja tarpeitanne. Tämän tiedon pohjalta teidän on mahdollista löytää yhteinen tavoitteenne, jota kohti kuljette - yhdessä ja erikseen.

Tapaamisiin kuuluu yksilötehtäviä sekä toiminnallisia harjoituksia sekä kotitehtäviä. Pääpaino tapaamisissa on kuitenkin keskustelulla. Parisuhdeneuvoja sopii kanssanne tapaamisten ajankohdat. Tapaamiskertoja on 8 ja kestoltaan 2 tuntia kerralla. Parit haastatellaan ennen parineuvonnan aloittamista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Anne Savolin
anne.savolin(at)evl.fi
Tellervonkatu 5 / 2. kerros

Keskusteluapua perheille

Seurakunnan perhetyöntekijään voi olla yhteydessä erilaisissa perhe-elämän kriiseissä mm. ero, suru, masennus.

Ota yhteyttä: Parisuhdeneuvoja Anne Savolin, puh. 050 380 0583, anne.savolin(at)evl.fi

Keskusteluapua ja sielunhoitoa

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijään kun kaipaat keskustelukumppania.

Luottamukselliset keskustelut ja sielunhoito ovat keskeinen osa seurakunnallista elämää. Keskustelukumppani voi olla pappi, muu seurakunnan työntekijä tai joku toinen seurakuntalainen.

Keskusteluissa käsitellään juuri niitä asioita, joita sielunhoitoon hakeutuva haluaa käsitellä; kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. Keskusteluissa tärkeää on luottamuksellisuus.

Keskustelu on väylä puhua joko toiselle ihmiselle, lähimmäiselle tai Jumalalle, jolloin sitä voidaan kutsua myös ripiksi.