Jätelajittelu talviaikaan

Erillinen biojätteen lajittelu päättyy loka-marraskuulla ja kynttilälajitteluun ohjaavat opastekstit vaihdetaan astioihin.

Talviaikana kynttilät lajitellaan erikseen tai ne voi laittaa sekajätteen joukkoon riippuen jätepisteiden opastuksesta.

Jyväskylän alueella kynttilän muovikuoret ovat polttokelpoista jätettä, jolloin ne toimitetaan sekajätteen mukana edelleen poltettavaksi energiakäyttöön.

Jätesuunnitelman mukaan Vanhan, Mäntykankaan ja Lahjaharjun hautausmailla on jäteastiat seka- ja kynttiläjätteelle sekä metallille. Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken hautausmailla on jäteastiat talviaikana sekajätteelle.

Kynttilälyhtyjen lasi ei kelpaa lasinkeräykseen, joten lasikynttilät voi laittaa kuivajätteen joukkoon.

Talviajan lyhdyt on hyvä laitaa paikalleen maan ollessa vielä sulana ja ne tulee asentaa muistomerkin etupuolelle omalle hauta-alueelle.

Hautojen hoito

Kesäkukkien hoito päättyy syyskuun lopussa.

Hoitohautojen kesäkukat poistetaan perinteisesti syyskuun viimeisellä viikolla hoitokauden päättyessä. Omaisilla on tämän jälkeen mahdollisuus laittaa hauta talvikuntoon istuttamalla kanervia, havuttamalla ja tuomalla ennen maan jäätymistä lyhdyn haudalle.

Omaisten hoitamien hautojen kukkasiin seurakunnan työntekijät eivät puutu.

Hautausmaan kesäajan hoitotyöt päättyvät 10.10.2017.

Muistomerkkien turvallisuus

Haudalla tulee muistomerkki olla hyvin perustettuna ja kesän jäljiltä tulee tarkastaa, että kaatumisvaaraa ei ole. Tilatuille hoitohaudoille on tehty seurantaa ja omaisiin ollaan yhteydessä mikäli muistomerkki tulee oikaisuttaa. Muistomerkkejä myyvät ja valmistavat yritykset tekevät oikaisutöitä tilauksesta.

Omaisten hoitamilla haudoilla muistomerkin turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota. Vastuu muistomerkin turvallisuudesta ja seurannasta kuuluu omaisille (muistomerkkejä myyvät ja valmistavat yritykset tekevät oikaisutöitä tilauksesta).

Hautaus- ja puistopalvelut

Jyväskylän seurakunnan hautaus- ja puistopalvelut vastaa kuuden hautausmaan ja krematorion toiminnasta. Lisäksi vastuualueisiin kuuluu seurakuntien metsien hoito sekä kiinteistöjen viheralueiden kesäaikainen hoito.

Asiakaspalvelu ma-pe 9.00 - 15.30
p. 040 535 2167           fax 014-449 9397

Hautauspalvelut–toimisto:

Kirkkoherranviraston Hautauspalvelut–toimistossa Tellervonkatu 5:ssä sovitaan siunaustilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittavat pappi ja kanttori sekä varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset.

Kaikki Jyväskylän hautausmaiden hautapaikat varataan Jyväskylän seurakunnan hautauspalvelut–toimistossa. Korpilahden hautausmaita koskevia asioita voidaan hoitaa myös Korpilahden alueseurakunnan sivutoimipisteessä. Etukäteen ei hautapaikkaa voi varata.
Hautauspalveluissa hoidetaan myös muiden kuin seurakuntien jäsenten hautapaikka-asiat.

Hautausmaiden sijainti tiekartalla, lataa tiekartta

Katso myös: