Ongelmia ihmissuhteissa

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä.

Meihin kannattaa ottaa yhteyttä kun :
• on vaikea puhua toisen kanssa
• koetaan vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa
• seksielämä ei suju
• uskottomuustilanteissa
• jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta
• perheessä on ristiriitoja
• erokysymykset mietityttävät
• tarvitaan erosovittelua

Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus

Löydät meidät täältä

Käyntiosoite: Kilpisenkatu 4, 2. krs, 40100 Jyväskylä

Postiosoite: Vapaudenkatu 38 B, 2. krs, 40100 Jyväskylä

pank-jkl(at)evl.fi, etunimi.sukunimi@evl.fi

Ajanvaraus: tiistai, keskiviikko, perjantai klo 12-14.30, p. (014) 334 7800.

Palvelemme asiakkaita Jyväskylän toimipisteen lisäksi Hankasalmen, Jämsän, Keuruun, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken sivuvastaanottopisteissä.

Vastaanotto on klo 8-16, yksilöneuvottelu kestää 45 min ja parineuvottelu 75 min. Keskimäärin tapaamisia on viisi. Odotusaika ensimmäiseen neuvotteluun vaihtelee varaustilanteen mukaan.

On hyvä, jos pariskunnat voivat tulla perheneuvontaan yhdessä kumppanin kanssa.  Tarvittaessa neuvotteluissa voi käydä myös yksin tai koko perheenä.

Järjestämme lisäksi eroryhmiä, uusperheryhmiä ja Vanhemman neuvo-ryhmiä.

Keski-Suomen seurakunnat (Hankasalmi, Jyväskylä, Joutsa, Jämsä, Karstula, Keuruu, Kinnula, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski) tarjoavat mahdollisuuden maksuttomiin neuvotteluihin kaikille alueellaan asuville riippumatta siitä ovatko he kirkon jäseniä.

Kanssasi keskustelevat perheneuvojat

Sirpa Salo, johtaja
Merja Kangas
Pasi Lampinen
Kirsti Pasanen
Pekka Puukko
Jaana Ristonmaa, Palvelevan puhelimen ja perhetyön toiminnanohjaaja

Muut seurakunnan palvelut parisuhteen kriiseihin

Jyväskylän seurakunnassa on Perhasiain neuvottelukeskuksen lisäksi tarjolla apua ja tukea parisuhteen asioihin seuraavissa palveluissa.

Solmuja parisuhteessa?

Solmuja parisuhteessa -parineuvonta on tarkoitettu kriisissä olevalle parille. Parisuhdeneuvojan johdolla etenevä työskentely auttaa teitä käsittelemään suhteenne solmukohtia.

Ensin keskitytään tarkastelemaan kriisin taustaa: miten tähän on tultu? Parisuhteen historiaa tarkastellaan tosiasioiden, tunteiden ja seksuaalisuuden näkökulmasta. Kun ymmärrätte sekä yhteistä historiaanne että tätä hetkeä, voitte paremmin tunnistaa toiveitanne, unelmia ja tarpeitanne. Tämän tiedon pohjalta teidän on mahdollista löytää yhteinen tavoitteenne, jota kohti kuljette - yhdessä ja erikseen.

Tapaamisiin kuuluu yksilötehtäviä sekä toiminnallisia harjoituksia sekä kotitehtäviä. Pääpaino tapaamisissa on kuitenkin keskustelulla. Parisuhdeneuvoja sopii kanssanne tapaamisten ajankohdat. Tapaamiskertoja on 8 ja kestoltaan 2 tuntia kerralla. Parit haastatellaan ennen parineuvonnan aloittamista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Anne Savolin
anne.savolin(at)evl.fi
Tellervonkatu 5 / 2. kerros

Keskusteluapua perheille

Seurakunnan perhetyöntekijään voi olla yhteydessä erilaisissa perhe-elämän kriiseissä mm. ero, suru, masennus.

Ota yhteyttä: Parisuhdeneuvoja Anne Savolin, puh. 050 380 0583, anne.savolin(at)evl.fi

Keskusteluapua ja sielunhoitoa

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijään kun kaipaat keskustelukumppania.

Luottamukselliset keskustelut ja sielunhoito ovat keskeinen osa seurakunnallista elämää. Keskustelukumppani voi olla pappi, muu seurakunnan työntekijä tai joku toinen seurakuntalainen.

Keskusteluissa käsitellään juuri niitä asioita, joita sielunhoitoon hakeutuva haluaa käsitellä; kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. Keskusteluissa tärkeää on luottamuksellisuus.

Keskustelu on väylä puhua joko toiselle ihmiselle, lähimmäiselle tai Jumalalle, jolloin sitä voidaan kutsua myös ripiksi.