Kirkkoherranviraston palvelut

Kasteasiat
Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Kirkkoon liittyminen

Kirkkoon voi liittyä kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti verkossa.

Hautauspalvelut

Hautapaikkaa, siunauskappelia, siunausaikaa ja tuhkausta koskevat varaukset sekä haudanhoitosopimusten laadinta

Lisätietoa hautausasioista
Jyväskylän seurakunnan opas hautajäisjärjestelyihin

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Jyväskylän seurakunta antaa virkatodistuksia ja sukuselvitystietoja Jyväskylän seurakunnan, Jyväskylän kaupunkiseurakunnan, Jyväskylän maaseurakunnan, Korpilahden seurakunnan ja Säynätsalon seurakunnan kirkonkirjoista. Säynätsalon seurakunta on liitetty 1.1.2005 Jyväskylän kaupunkiseurakuntaan. Jyväskylän kaupunkiseurakunta, Jyväskylän maaseurakunta ja Korpilahden seurakunta on lakkautettu 31.12.2008. Jyväskylän seurakunta on perustettu 1.1.2009.

Tilaa virkatodistus tai sukuselvitys

Hinnasto

Asiakastiedote sukuselvityksen saajalle

Sukututkimukset

Sukututkimuksia varten laadittavia todistuksia tehdään kirkkoherranvirastossa henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua melko pitkiksi.

Tilaa sukututkimus

Hinnasto

Pyydämme täyttämään sukututkimuslomakkeen ja palauttamaan sen kirkkoherranvirastoon.
Lomakkeen voi täyttää myös kirkkoherranvirastossa.

Kasteasiat

Kastetoimitusten ajanvaraukset p. 050 363 2300

Kasteasioista saat lisätietoa Perhejuhlien kohdasta Ristiäiset.

Kasteopas

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Vihkitoimitusten ajanvaraukset p. 050 363 2300

Avioliiton esteet tutkitaan ennen vihkimistä. Aiemmin puhuttiin "kuulutuksista". Esteiden tutkinnalla varmistetaan, että kihlakumppanit voivat avioliittolain mukaan solmia avioliiton. Avioliittoasioista tarkemmin Perhejuhlien kohdassa Häät.

Hääopas

Pyydämme täyttämään esteidentutkintalomakkeen ja lomakkeen, jossa kysytään lupa avioliittoaikomuksen ilmoittamisesta kirkossa ja palauttamaan ne kirkkoherranvirastoon. Voit tulostaa lomakkeet halutessasi tästä:

Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta
Avioliittoaikomuksen ilmoittaminen kirkossa

Molemmat lomakkeet voi täyttää myös kirkkoherranvirastossa.

Päivystävä pappi

Jyväskylän seurakunnan kirkkoherranvirastossa päivystää pappi joka arkipäivä. Papin kanssa voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Päivystävään pappiin voit olla yhtedessä myös puhelimella tai sähköpostilla.

Pappi päivystää

kirkkoherranvirastossa (Tellervonkatu 5)
ma-pe klo 9-15.30

puhelin: 040 535 2328
sähköposti: jklsrk.nettipappi(at)evl.fi

Esirukouspyynnöt

Seurakunnalta voit pyytää esirukousta huoliisi. Päivystävältä papilta voit pyytää rippiä.

Kotikäynnit

Pappia, diakoniantyöntekijää tai muuta seurakunnan työntekijää tai vapaaehtoista voi pyytää kotikäynnille. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin.

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla mukana myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.

Diakoniatyöntekijät auttavat