Jumalanpalvelus

Osallistu jumalanpalveluksen toteuttamiseen!

Jumalanpalvelus on seurakuntalaisten yhteinen juhla, joka voidaan suunnitella ja toteuttaa yhdessä. Sinä olet tervetullut mukaan.

Jumalanpalveluksissa on monenlaisia tehtäviä ihan jokaiselle. Voit toimia esimerkiksi seuraavanlaisissa tehtävissä.

Aluekappalaiset kouluttavat alueseurakunnissa ehtoollisavustajia, jotka toimivat papin apuna ehtoollisen jakamisessa.

Jumalanpalveluksissa luetaan Raamatun lukukappaleet ja esirukous - voit olla lukijana!

Joillakin kirkoilla jumalanpalveluksen vapaaehtoisesta käytetään nimeä kirkkoväärti. Hän toivottaa seurakuntalaiset tervetulleeksi jumalanpalvelukseen ja voi jakaa virsikirjan ovella.
Kolehdin kerääminen kuuluu myös vapaaehtoistehtäviin.

Soitatko tai laulatko? Kanttorit ottavat mielellään sinut mukaan musiikin tekemiseen.

Usein jumalanpalveluksen jälkeen kokoonnutaan kirkkokahveille. Voit olla mukana järjestämässä kirkkokahveja.

Voit olla suoraan yhteydessä työntekijöihin jumalanpalveluksissa tai lähettää yhteydenottopyynnön.