Keskustan alueseurakunta

Kirkosta – Kaupunginkirkosta, Lohikoskelta ja Lahjaharjun kappelista - kuuluu elämän ääniä, puhetta Jumalasta, virren veisuuta ja muuta musiikkia, rukouksen hyminää.

Keskustan alueseurakunta elää ja toimii ihmisten keskellä kantakaupungin sykkeessä, ulottuen Keljosta Lutakon ja Tourulan kautta Lohikoskelle, Taulumäeltä Viitaniemeen, sieltä Mäki-Matin ja Nisulan kautta Mattilanpellolle. Jäseniä alueseurakunnassa on n. 20 000, työntekijöitä 26.

Jumalanpalveluksia vietetään Kaupunginkirkossa pyhäaamuna klo 10, illalla noin kaksi kertaa kuukaudessa klo 17 vähän eri tavoin Kohtaamispaikalla. Lahjaharjun kappelissa vietetään messua monin tavoin virttä veisaten. Arkenakin on omat aikansa pyhän kohtaamiselle.

Monenlainen ryhmätoiminta pitkin viikkoa kutsuu kirkoille ja muihin tiloihin jakamaan arkea ja pyhää, Sanan äärellä, yhdessä tekemisen ja kohtaamisen ilosta.

Alueseurakuntamme musiikkitoimintaa kuvaavat kiitosvirttä mukailevat sanat: "Virsin, lauluin, gospelein, harpuin, huiluin, kitaroin."

Lapsi- ja perhetyössämme eletään yhdessä arkea ja pyhää - Pyhää arkea. Nuorisotyössä "kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on." Diakonia on vierellä kulkemista ja luottamuksellista keskustelua hengellisistä kysymyksistä tai jaksamisesta vaikeissa elämäntilanteissa. Lähetystyö ja kansainvälinen diakonia on yhteisvastuuta Jumalan hyvän toteutumisesta kaikkialla, sitä että evankeliumi Kristuksesta kuuluu yli koko maan piirin.

Kaste-, vihki- ja hautausasiat

Muistotilaisuuksien ja juhlien tilavaraukset 050 523 4140  ( Vanha Pappila)

Seppo Wuolio
Aluekappalainen