Valmiusryhmän toiminta-ajatus

Kirkon henkisen huollon valmiusryhmä (HeHu) toimii Keski-Suomen maakunnan alueella viranomaisten ja paikallisseurakuntien tukena suuronnettomuustilanteissa ja isommissa kriisitilanteissa. HeHun tehtävänä on antaa onnettomuuden uhreille ja heidän läheisillleen henkistä tukea. Tukea annetaan tarvittaessa myös pelastustyöhön osallistuvalle henkilöstölle sekä kaikille, joita tapahtuma on koskettanut. Tuki on luonteeltaan palvelua, lähellä oloa ja ahdistuksen kohtaamista. Tärkeä osa kirkon henkistä huoltoa on mahdollisuus kokoontua kirkkoon hiljentymään ja osallistumaan hartauksiin sekä järjestää sielunhoito päivystys tarvittaessa.

Valmiusryhmän jäsenet kootaan seurakunnan työntekijöistä maakunnan alueen seurakunnista. Tällä hetkellä ryhmään kuuuluu papistoa, diakoniatyöntekijöitä, lastenohjaaja ja perhetyöntekijä.  Valmiusryhmää koulutetaan tehtäviin yhdessä sairaanhoitopiirin, viranomaisten ja hiippakutien kanssa.

Hehun tulevat koulutukset:
Lapuan hiippakunnan Kirkon henkisen huollon koulutuspäivä on  ke 25.10.2017.

Vuonna 2018 :
Seuraava Keski-Suomen HeHun koulutus on ke 17.1.2018. Paikka todennäköisesti Muuramen seurakuntakoti.
Aihe ehdotuksia otetaan vastaan.
Lapuan hiippakunnan HeHupävä on 25.10.2018.

Lisätietoja antaa:

HeHu-vastaava  Simo Lampela
Muuramen seurakunta

Tai Lapuan hiippakunnan osalta
Keski-Suomen hiippakuntasihteeri
Jukka Helin,  Puh 040 6461906

sähköpostit etunimi.sukunim(at)evl.fi

Keski-Suomen kirkon henkisen huollon laskutusosoite:

Kirkon Palvelukeskus/Jyväskylän srk
Sairaalasielunhoito
++3037243++
00026 BASWARE

Verkkolaskuosoite: 003702083014243
sähköpostiosoite laskuille: kirkonpalvelukeskus(at)bscs.basware.com

Jos seurakuntasi kuuluu Kipaan, voit tehdä laskun suoraan järjestelmän kautta.
Jyväskylän seurakunta,  3037
HeHu, 1972430231

Muita kriisityönkoulutuksia:

Mikkelin kesäyliopisto: Kriisityön uudet tuulet ja psykoterapian opinnot
Jyväskylän koulutuskeskus: Kriisityö