Palveluoperaatio Saapas

Palveluoperaatio Saapas on Suomen ev.lut. seurakuntien organisoimaa, nuorisolain mukaisesti alle 30 vuotiaisiin kohdistuvaa, etsivän työn menetelmin toteutettua auttamis- ja sielunhoitotyötä. Saappaan toiminnassa noudatetaan Lastensuojelulain velvoitteita.

Toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuorten Keskus ry.

Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö.

Saapas-koulutukseen

Palveluoperaatio Saappaan toimintakokonaisuus muodostuu säännöllisestä yöpäivystyksestä, festivaalitoiminnasta sekä NettiSaapas toiminnasta. Lisää tietoa koulutuksesta.

Saapas päivystää kaduilla ja festareilla

Saapas päivystää kaduilla ja nuorison suosimissa festivaaleilla ja tapahtumissa. Lue lisää.

Saapas-ryhmän toiminta perustuu

• vapaaehtoisuuteen
  • luottamukseen
  • avoimuuteen
  • jokamiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin

Saappaan yhteystiedot

Jyväskylässä Saappaan tukisemana toimii Aseman pysäkki (Hannikaisenkatu 27 - 29),  jonne voi tulla, istua ja levähtää.

Saapas-tuki: p. 0400 271 734 (päivystysaikoina)

Vastaava työntekijä:
Erityisnuorisotyönohjaaja Jussi Maasola p. 050 521 5401