Retriitti

Retriitti tarkoittaa sivuun vetäytymistä, lepäämistä, oloa rauhassa.

Jyväskylän seurakunnan retriitieissä saat oman huoneen ja täysihoidon. Voit rauhassa keskittyä lepäämiseen ja latautumiseen.

Jeesuksen sana: "Tulkaa syrjäiseen paikkaan ja levähtäkää vähän", ovat olleet retriittien yksi käytännöllinen perusta. Yleensä vietämme viikonlopun mittaisia retriittejä.

Yhdessä hiljaa olemista

Hiljaisuuden retriiteissä sitoudutaan olemaan yhdessä hiljaa. Yleensä on mahdollisuus yksityisiin  keskusteluhetkiin retriitin ohjaajien kanssa.

Retriittejä voidaan järjestää monien kiinnostuksenkohteiden ympärille: Kirjoittaminen, käsitöiden tekeminen, ikonien maalaus, luonnossa vaeltaminen, tai vaikka harmonisen laulun retriitit. 

Taukoa elämän kiireisiin

Ohjelmassa on aina rukoushetkiä ja messu tai messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia yhteisten ruokailuiden lisäksi. Ne ovat kaikille osallistujille toki vapaaehtoista mutta yhteistä ohjelmaa.

Retriittiin voi hakeutua silloin kun tuntee tarvitsevansa taukoa oman elämänsä kiireestä.

 

Hengellinen matkakumppanuusryhmä 14.3.-18.4.

Osallistuja sitoutuu viettämään kuuden viikon ajan säännöllistä rukouselämää. Matkakumppanit tapaavat ohjatusti viikottain ja näissä tapaamisissa puretaan rukoushetkien ja raamattumeditaation synnyttämiä ajatuksia ignatiaanisen perinteen mukaisesti sekä saadaan uudet ohjeet tulevaan viikkoon.  Ensimmäisessä tapaamisessa tarkemmat ohjeet sekä aikataulut. Ilmoittautuminen ja tarkat kokoontumisajankohdat "Tapahtumat" -sivustolla. Ohjaajana pastori Minna Korhonen p. 050 523 4134 / minna.korhonen@evl.fi

 

 

Lue lisää retriitistä Hiljaisuuden ystävävien verkkosivuilta.

Ota yhteyttä

Minna Korhonen
Seurakuntapastori
Kuokkalan alueseurakunta
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä
Päivi Kärkkäinen
Aluekappalainen vt.
Huhtasuon alueseurakunta
Kipinä, Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 5
40320 Jyväskylä
Heini Lekander
Diakonia, työalasihteeri
Tellervonkatu 5
40100 Jyväskylä
Tuija Mannström
Kappalainen
Kuokkalan alueseurakunta
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä