Juhani Pohjanmiehen sävellyksiä

Juhani Pohjanmiehen sävellyksiä Taulumäen kirkko

Annikka Konttori-Gustafsson, piano & Jan Lehtola, urut.

Liput 15/10/5€

Juhani Pohjanmiehen sävellyksiä -konsertissa lavalle nousevat urkuri Jan Lehtola ja pianisti Annikka Konttori-Gustafsson. Heillä on ollut merkittävä rooli suomalaisen musiikin ensiesittäjinä ja levyttäjinä, näin myös tämän konsertin kohdalla.

Juhani Pohjanmies oli säveltäjä ja urkuri, joka on jättänyt nimensä Suomen urkurakennuksen ja -suunnittelun historiaan. Hän toimi Jyväskylässä 1919-1930 seurakunnan urkurina ja seminaarin soitonopettajana. Lehtola ja Konttori-Gustafsson äänittivät Pohjanmiehen tuotantoa sisältävän levyn Taulumäen kirkossa keväällä 2017. Äänite on ensilevytys teoksista, joista merkittävimmät ovat sonaatit pianolle ja uruille. Sonaatit ovat ensimmäisiä lajityyppinsä edustajia Suomen musiikin historiassa.