Gospel Covertajat: Tiellä Jerusalemiin

Tikkakosken kirkko

Gospel Covertajat on jälleen Tiellä Jerusalemiin. Tänä vuonna pääsiäisen tapahtumista kertovan konsertin voi kuulla Tikkakosken kirkossa ke 28.3. klo 18. Tiellä Jerusalemiin on laulujen muodostama kertomus kristinuskon keskeisimmistä tapahtumista, Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Se on tekstien ja sävellysten suhteen monipuolinen kokonaisuus. Kertomus etenee kuin silminnäkijöiden todistamana kronologisena tapahtumasarjana.

Ohjelma 10/5€

Tiellä Jerusalemiin kokonaisuudessa Gospel Covertajat ovat sovittaneet suomalaisten gospelin tekijöiden aiemmin levyttämiä kappaleita akustiseen ja voisiko jopa sanoa kaiken ikäiselle kuulijalle soveltuvaan kamarimusiikilliseen suuntaan. Tiellä Jerusalemiin on julkaistu levynä vuonna 2009 ja sitä on esitetty menestyksekkäästi kirkoissa ja seurakuntasaleissa eri puolilla Suomea.

Kappaleiden sovitusten lähtökohtana on usein akustinen kitara ja laulu. Sointia kuitenkin rikastetaan erilaisilla huiluilla ja pilleillä, moniäänisellä laululla sekä akustisissa kitaroissa käytetyillä kitaraefekteillä. Lisämausteen sointiin antavat monet lastenmusiikissakin käytetyt soittimet, kuten melodica, kellopeli, ukulele. Lopputuloksena on Gospel Covertajien tavaramerkki: akustisilla soittimilla tehdyt sovitukset, jotka saavat monet ennestään tutut laulut kuulostamaan uusilta.

Gospel Covertajat on vuonna 2002 perustettu jyväskyläläinen yhtye. Tiellä Jerusalemiin konsertissa esiintyy kolme musiikin alan ammattilaista: Mikko Miettinen (laulu, huilut ja muut puhaltimet), Hannes Asikainen (kitarat ja laulu) ja Esko Turpeinen (kitarat ja laulu). Yhtyeen toiminta-ajatus on esittää omalla tyylillään pääasiassa muiden suomalaisten gospelmusiikin tekijöiden tuotantoa. Näin kuulija saa monipuolisen kuvan suomigospelista samalla kun kuulee puhuttelevaa hengellistä musiikkia.

Hannes Asikainen on koulutukseltaan kitaransoitonopettaja  ja kouluttautuu tällä hetkellä kanttoriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolla Kuopiossa.  Hän on toiminut kanttorina mm. Jyväskylän ja Toivakan seurakunnissa.  Hannes on tehnyt levyn, jossa soittaa sovittamiaan virsiä klassisella kitaralla. Hän onkin tullut tunnetuksi messujen säestysten hoitamisesta tarvittaessa myös kyseisellä instrumentilla.

Mikko Miettinen on jyväskyläläinen huilisti, laulaja, säveltäjä ja musiikinopettaja. Hän on tullut tutuksi mm. Semmarien eli Seminaarinmäen Mieslaulajien riveistä ahkerana solistina ja kappaleiden tekijänä. Mikolta on ilmestynyt myös soololevy Pilviin (2014).

Esko Turpeinen on musiikin ammattilainen, jonka käsissä pysyvät kitaroiden ja lyömäsoitinten ohessa myös erilaiset tekniset välineet. Hän omistaa studion ja on äänittänyt, miksannut ja tuottanut lukuisia äänitteitä (mm. Jaakko Löytty, Mika Nuorva)

Lehtisaari

Gospel Covertajien konsertti

Lehtisaaren päättäjäispäivänä konsertoi Gospel Covertajat.