Lähetys- ja avustustyö

Alueseurakunnat toteuttavat  lähetystehtävää omalla tavallaan, omien erityispiirteittensä ja resurssiensa mukaan. Jokaisella alueseurakunnalla on  nimikkolähettejä tai nimikkokohteita, joiden työtä ne ovat sitoutuneet tukemaan rukouksin, yhteydenpidon kautta ja taloudellisesti.

Alueseurakunnissa on lähetystyöstä vastaava työntekijä, lähetyksen ja kansainvälisentyön pappi sekä vastuuryhmä tai -tiimi.

Lähetyspiirit

Keltinmäen alueseurakunta

Keltinmäen kirkon alakerrassa maanantaisin klo 18-19.30. Joulumyyjäiset la 16.12. klo 12-14.
Kortepohjan kirkolla parillisen viikon tiistaisin klo 10-11.30. Joulumyyjäiset la 16.12. klo 10-12.
Taka-Keljon lähetyspiiri kokoontuu kodeissa kerran kuukaudessa.

Tervetuloa mukaan leppoisaan piiritoimintaan. Keltinmäessä ja Kortepohjassa teemme mm. käsitöitä myyjäisiin. Taka-Keljossa kuulemme Sanaa, veisaamme ja jutustelemme.

Keskustan alueseurakunta

Keljossa diakonian ja lähetyksen avoin aamukahvila ja käsityöpiiri.
Lohikosken Olohuone Lahjaharjun kappelilla.
Leivontarinki

Kuokkalan alueseurakunta

Lähetyksen olohuone - vapaamuotoinen kohtaamispaikka; lähetystyön ajankohtaisia kuulumisia ja mahdollisuus käsitöihin. Syyskausi huipentuu joulun lähetysmyyjäisiin su 10.12.2017 klo 15-19.
Kuokkalan kirkon alakerrassa, parillisten viikkojen keskiviikko, klo 13.00-14.30.

Palokan alueseurakunta

Toiminnallamme tuemme nimikkolähettejämme ja nimikkokohteitamme, jotka ovat:Lapsia Samrongin päiväkodissa

Suomen Lähetysseuran tekemä lähetystyö Mekongin alueella.  Työntekijöinämme ovat olleet Jarmo ja Marja Karjalainen, jotka asuivat Bangkokissa Thaimaassa.  He ovat palanneet Suomeen, mutta jatkamme erityisesti Thaimaassa tehtävän työn tukemista.  Thaimaassa ovat aloittaaneet lähetystyöntekijöinä Koivistot, joiden kuulumisia voit seurata heidän blogistaan Thaimaan rajalla.
Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta tuemme lastenlääkäri Maria Karjalaisen työtä Etiopiassa.
Lähetysjärjestö Kylväjän kautta tuemme Bangladeshissä toimivia kummikouluja, joissa opetetaan lapsia heidän äidinkielellään.

Palokan kirkolla kokoontuu

• Lähetyspysäkki joka toinen tiistai (parittomat vkot) klo 10-12 (alakerran takkahuone)
    • Aamupäivän kahvihetki lähetyksen ajankohtaisten asioiden äärellä tärkeää esirukousta unohtamatta
    • Tällä hetkellä ryhmän vakiokävijät ovat innokkaita kädentaitoihmisiä ja monenlaiset myyjäis- ym. askartelut sävyttävät ryhmän toimintaa
    • Tiedustelut Mira-Maarit Väisänen puh. 040 7090 142, mira-maarit.vaisanen(a)evl.fi
  • Lyydiat -kutojapiiri
    • Lyydiat kutovat mattoja, poppanoita ja erilaisia liinoja Palokan kirkolla omaan tahtiinsa.
    • Toimintaan toivotaan lisää kudonnasta ja lähetyksestä kiinnostuneita.
    • Käsitöiden myyntituotto ohjataan lähetyksen ja diakoniatyön tarpeisiin (lähihistoriassa mm. Naisten Pankin osakkeen ostaminen, Palokan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen)
    • Lyydiat ovat tervetulleita yhteiseen kahvihetkeen Lähetyspysäkin kokoontumisaikoina
    • Tiedustelut Mira-Maarit Väisänen puh. 040 7090 142, mira-maarit.vaisanen(a)evl.fi

Säynätsalon alueseurakunta

Olohuone Säynätsalon seurakuntakodilla ke klo 13-15. Kutsumme kaikki kotiäidit/isät lapsineen, työttömät, eläkeläiset ja ikäihmiset mukaan leppoisaan olohuoneeseen. Tiedossa kahvittelua, rupattelua, hiljentymistä sekä ohjelmatuokio.

Tikkakosken alueseurakunta

Lähetyksen työtupa Tikkakosken kirkolla tiistaisin klo 12-15. Leivotaan ja tehdään käsitöitä lähetyksen ja diakonian hyväksi. Suunnitellaan ja toteutetaan myyjäisiä, ruokailu- ym. tapahtumia. Avointen ovien olohuone, jossa tapaat toisia ihmisiä. Päiväkahvit klo 14 tuoreen leivonnaisen kanssa.

Vaajakosken alueseurakunta

Lähetyspiiri joka toinen tiistai (parittomilla viikoilla) kirkolla kello 13.
Lähetyspiirissä keskustelemme lähetystyöstä, kutsumme vieraita, kahvittelemme ja hiljennymme yhdessä. Lisäksi pidämme sadonkorjuumyyjäiset syksyllä ja joulumyyjäiset adventin aikaan.

Lähetysvastuuhenkilöt

Virtailta / Nightbreak

Ilta nuorille aikuisille!
Lähemmäs Jumalaa opetuksen, iltapalan, musiikin & yhdessäolon merkeissä.

Joka toinen torstai klo 18 Yliopistonkatu 26 B:n nuorisotilassa
(käynti sisäpihan puolelta, 26 F opasteen luota)

Lisätiedot:
Facebook Virtailta/Nightbreak
Ainoleena Laitinen ainoleena.laitinen@evl.fi, p. 040 560 9904

Hannatyön rukouspiiri

Hanna-työn rukouspiiri kokoontuu Vanhassa pappilassa (Vapaudenkatu 26) joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 18.00.
Tervetuloa mukaan rukoilemaan Hanna-työn ja maailman naisten puolesta!