Toimintaa lapsille ja perheille

Ekavauvaryhmä

Syksyn ryhmät ovat alkaneet syyskuun alussa. Ekavauvaryhmä on vertaisryhmä ja kohtaamispaikka ensimmäisen lapsensa saaneille perheille, joissa on alle puolen vuoden ikäinen vauva ryhmän alkaessa. Ryhmä kokoontuu noin kolmen kuukauden ajan, toinen maanantaisin ja toinen torstaisin, Kuokkalan kirkolla. Ryhmä toimii yhteistyössä neuvolan kanssa ja sen ohjaajina toimivat Kuokkalan alueseurakunnan työntekijät.  Ilmoittautuminen kevään ryhmiin on joulukuussa (tulossa myöhemmin lisätietoa ilmoittautumisesta).
Lisätietoja  p. 050 340 0697, heini.tarvainen(at)evl.fi.

Maanantaisin klo 9.30 - 11.15 Kuokkalan kirkon lastensalissa

Alle kouluikäisille lapsille vanhemman, isovanhemman tai hoitajan kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista.

Taaperotupa

tiistaisin klo 9.30 - 11 Kuokkalan kirkon lastensalissa

1 - 2 -vuotiaille vanhemman kanssa.  Ei ennakkoilmoittautumista.

Iskän kaa ilta

Keskiviikkoisin  (joka toinen viikko, pariton vko) klo 18 - 20 Kuokkalan kirkko

Iskän- kaa illassa on mahdollisuus touhuta mukavia juttuja yhdessä oman lapsen, lapsenlapsen tai kummilapsen kanssa. Iltaan kuuluu pieni hartaushetki, mukavaa toimintaa yhdessä sekä iltapala. Iltaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Vauvaperhepesä

Tiistaisin klo 13 - 14.30 Kuokkalan kirkon lastensalissa

Vauvaperhepesä vauvalle (alle 1 v.) ja vanhemmille sekä vauvaa odottaville avoin kohtaamispaikka. Ei ennakkoilmoittautumista.

Äitienilta

Joka toinen keskiviikko klo 18 - 20 (parillinen viikko) Kuokkalan kirkolla

Café Kide avoin olohuone

Tiistaisin klo 13 - 15  joka toinen viikko (parilliset viikot)

Keskiviikkoisin klo 9 - 11  joka viikko

Kaikenikäisten avoin olohuone Kuokkalan kirkon kirkkotorilla, jonne voit tulla, milloin sinulle sopii ja olla sen aikaa kuin haluat. Vapaamuotoista yhdessäoloa.

Päiväkerhot Polttolinja 29:ssä

Päiväkerhoissa on tilaa, kysy ilmaista kerhopaikkaa lapsellesi p. 050 443 3572.

Aappari 3-4 vuotiaille (ma ja ke klo 8.30-11)

Lapsen voi tuoda aappariin joustavasti klo 8.30 - 9 välisenä aikana.

Iippari 4-5 vuotiaille (ma, ti ja to klo 13-16)

Kerho on tarkoitettu lapselle, joka ei ole vielä aloittanut esikoulua.

Toimintakauden aikana vapaita päiväkerhopaikkoja tiedustella numerosta 050 443 3572.

Muskarit

Lisätietoja saat tästä.

Lasten- ja perheiden kirkot

Lapsille- ja perheille järjestetään Kuokkalan kirkossa kirkkohetkiä, perhemessuja ja pääsiäis- ja joulukirkkoja. Näihin kaikkiin ovat tervetulleita kaikki lapset, perheineen, hoitajineen, kummeineen ja isovanhempineen.

Lasten  kirkkohetket

Kuokkalan kirkossa to 7.9., to 5.10.  ja to 9.11.  klo 9.30 on lapsille yhdessä aikuisen kanssa tarkoitettu puolen tunnin mittainen kirkkohetki. Mukana myös lapsia päivähoidosta.

Perhemessut su 1.10. ja 3.12. klo 11

Perhemessuihin toivotaan perheitä avustamaan eri tehtäviin, otathan  yhteyttä Tiinaan mikäli olisit vapaaehtoinen toimimaan apuna jossain pienessä tehtävässä (kolehdin kanto, ehtoollispöydän kattaminen, esirukouksen/ tekstin lukeminen yms.) Tiinan saat kiinni numerosta  050 340 9887.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on sunnuntaisin klo 11 - n.12.30 Kuokkalan kirkossa. Perhemessujen aikana ei ole pyhäkoulua.
Syksyn viimeinen pyhäkoulu on 17.12.2017.

Kuokkalan kirkon lastensalissa messun aikana kokoontuva pyhäkoulu alkaa kirkkosalissa. Pyhäkoulunohjaajalla on mukana lyhty, jonka kynttilän väri vaihtuu liturgisten värien mukaan. Johdantosanojen jälkeen pappi kutsuu alttarin eteen pyhäkoulunohjaajan ja pyhäkoululaiset. Lauletaan ja leikitään yhteislaulu: Jumalan kämmenellä (1. säk.), jonka aikana pappi ottaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalta ja ottaa siihen tulen alttarikynttilästä. Pappi antaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalle. Pyhäkoululaiset ja –ohjaajat siirtyvät Kristusvalon johdattelemana lastensaliin jatkamaan pyhäkoulua. Pyhäkoululaiset ja -opettajat osallistuvat yhdessä vanhempiensa tai pyhäkoulunohjaajan kanssa ehtoolliselle ja ehtoollisen jälkeen he palaavat takaisin lastensaliin. Vanhemmat hakevat lapset lastensalista messun päätyttyä.

Perheiden tapahtumat Kuokkalan kirkossa

su 6.8. klo 18 Ekaluokkalaisten siunauskirkko

to 28.9. klo 18 Muksun kaa -ilta

su 1.10. klo 10 Brunssi ja klo 11 Perhemessu

su 1.10. klo 15 Synttärijuhla tänä vuonna 4 vuotta täyttäville lapsille perheineen

to 26.10. klo 18 Muksun kaa -ilta

ma 20.11. klo 18 - 20 Lapsen päivän tapahtuma, klo 18 taikuri Vesa Laakkonen, klo 18.30 toimintapisteet

su 3.12. klo 11 Perhemessu, mukana Terhi Hassinen ja muskarilaisia

12. - 13.12. Mistä joulun tunnistaa? - JOULUPOLKU
                                   Ti 12.12. klo 17, 17.20, 17.40, 18, 18.20, 18.40
                                   Ke 13.12. klo 17, 17.20, 17.40, 18, 18.20, 18.40
                                   Kierros kestää n. 40 min. Lähdöt kirkon kellotapulin luota kirkon sisätiloihin.
                                   Polku järjestetään yhteistyössä JKO:n kristillisen opiston lastenohjaajaopiskelijoiden
                                   kanssa.

Kirkonrotta Kideus

Kuokkalan kirkossa asuu Kideus kirkonrotta. Kirkonrotan repusta saat tarran kirkkokorttiisi Kuokkalan kirkossa järjestettävistä jumalanpalveluksista: messuista, perhemessuista ja perhekerhojen kirkkohetkistä.

Kideus Kirkonrotta piileksii kirkkosalissa ja tilaisuuden päätyttyä hänen repustaan saat tarran korttiisi. Kirkkokortteja löytyy kirkon eteisen pöydältä.

Kymmenestä tarrasta saa ikioman kirkkolahjan. Kirkkolahjan voi noutaa kirkon sakastista kirkon työntekijältä.

Kirkkokortti tukee perheiden jumalanpalveluskasvatusta ja kotien
kristillistä kasvatusta.

Yhdeydenotot ja kerhotiedustelut

Polttolinjan päiväkerho p. 050 443 3572, lastenohjaajat