Pappi mukana työelämässä

Kutsu pappi työpaikalle

Työpaikkapappi kulkee rinnalla ja kuuntelee arjen huolia.
Seurakunta haluaa olla läsnä siellä, missä sen seurakuntalaisetkin ovat.

Työpaikkapapit tekevät osan työstään työpaikoilla henkilöstön keskuudessa. He osallistuvat työyhteisöjen arkeen ja juhlaan. Työpaikoilla kohdataan työntekijöitä, keskustellaan ja pidetään esimerkiksi jouluhartauksia.

Työpaikkapappi tarjoutuu tueksi myös silloin, jos työyhteisössä koetaan irtisanomisia tai muita kriisejä.

Työ on työpaikkakohtaista ja kunkin työyhteisön kanssa neuvotellaan sille sopiva toimintatapa. Asiasta voi ottaa yhteyttä myös oman alueseurakunnan pappeihin.

Jyväskylän seurakunnan alueella vs. kappalainen Harri Vähäjylkkä koordinoi työpaikkapappi –toimintaa. Hän toimii myös Valmetin Rautpohjan tehtaan työpaikkapappina.

Harri Vähäjylkkä, kappalainen
harri.vahajylkka@evl.fi
Cygnaeuksenkatu 8, 40100 Jyväskylä

Pastori Satu Konsti toimii poliisin ja pelastuslaitoksen pappina.

Satu Konsti, pastori
satu.konsti@evl.fi
Tellervonkatu 5, 40100 Jyväskylä

Seurakunta järjestää yrittäjien kanssa yhteistyössä mm. kirkkopyhiä ja konsertteja. Syksyllä 2015 järjestetään ”Hiljaisuuden ilta yrittäjille”.