Vaajakosken alueseurakunta

Vaajakosken alueseurakunta on vireä ja elinvoimainen seurakunta itäisessä Jyväskylässä. Vaajakoski on alueena moni-ilmeinen. Se on osaltaan maanviljelysaluetta, mutta myös vanha ja vahva teollisuuspaikkakunta. Alue on laaja käsittäen ydinkeskustan, osan Väinölän alueesta, Jyskän, Savonmäen, Kotimäen, Tölskän, Kaunisharjun, Haapaniemen, Hupelin, Oravasaaren, Haukanmaan ja Leppälahden.  Yritystoiminta on Vaajakoskella vahvaa, erityisesti Pandan makeistehdas on monille tuttu. Vaajakosken alueella asuu noin 15000 ihmistä, työntekijöitä on 18.

Toimintaa on kaikenikäisille, pikkulapsista ikäihmisiin. Erilaiset kerhot ja perhetyö kerää paljon seurakuntalaisia yhteen. Nuorisotyö toimii vahvasti yhteistyössä alueen koulujen kanssa. Rippikoulu tavoittaa yli 85 % alueen nuorista. Rippikoulusta saadun hyvän kokemuksen kautta sekä isoskoulutukseen että kerhonohjaajakoulutukseen osallistuu paljon nuoria.

Pääkirkko on Vaajakosken kirkko, joka sijaitsee Kirkkotiellä. Kirkolla on monipuoliset erilaiseen toimintaan ja juhlien järjestämiseen. Jumalanpalveluselämä on aktiivista. Alueseurakunnan musiikkityö on vahvaa ja se elävöittää jumalanpalveluselämää seurakuntalaisten iloksi. Messussa seurakuntalaiset kohtaavat ja hengellinen elämä vahvistuu vielä perinteeksi muodostuneilla kirkkokahveilla.

Kaste-, vihki- ja hautausasiat

Muistotilaisuuksien ja juhlien tilavaraukset 040 560 9928