Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Suomessa keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja. Keräyksen kansainvälisessä esimerkkikohdemaassa Jordaniassa yhteisvastuuvaroin tuetaan Syyriasta sotaa paenneiden nuorten koulutusta ja toimeentuloa, mikä ennaltaehkäisee altistumista ihmiskaupalle ja muulle hyväksikäytölle.

Ihmiskauppaa ja siihen rinnastettavaa hyväksikäyttöä pidetään yhtenä tämän hetken suurimmista ihmisoikeushaasteista. Ihmiskauppaa on vaikea havaita, mutta se on läsnä kaikkialla. Ihmisten liikkuvuuden lisääntymisen myötä myös ihmiskaupan riskit ovat kasvaneet ja avuntarve suuri.

– Ihmiskauppa on toisten ihmisten ja heidän hätänsä häikäilemätöntä hyväksikäyttöä. Ihmisistä on tehty kauppatavaraa. Välineitä, joilla ei ole mahdollisuuksia päättää omasta elämästään. Tässä kaupassa vain toinen hyötyy. Välinpitämättömyyden ja oman edun tavoittelun sijaan meidän tulee pitää huolta toisistamme, Yhteisvastuukeräyksen 2017 esimies, Porvoon piispa Björn Vikström muistuttaa.

Jyväskylässä keräyksen tuotoista menee 90 prosenttia ihmiskaupan auttamistyöhön. Omaan seurakuntaan jäävä 10 prosentin osuus lahjoitetaan ryhmätoiminnan käynnistämiseen Tukinainen ry:lle.

Lisätietoa Yhteisvastuu-keräyksestä

OLETKO KIINNOSTUNUT KEHITTÄMÄÄN YHTEISVASTUUKERÄYSTÄ JYVÄSKYLÄSSÄ?

Onko sinulla osaamista ja/tai kokemusta (tai intoa oppia) kampanja-suunnittelusta, varainhankinnasta yms ja haluaisit taitojasi ja tietojasi käyttää Yhteisvastuun vapaaehtoisena?

Ota yhteyttä diakonian työalasihteeri Heini Lekanderiin, heini.lekander(at)evl.fi