Ongelmia ihmissuhteissa - puhutaan!

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä.

Meihin kannattaa ottaa yhteyttä kun

• on vaikea puhua toisen kanssa
  • koetaan vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa
  • seksielämä ei suju
  • uskottomuustilanteissa
  • jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta
  • perheessä on ristiriitoja
  • erokysymykset mietityttävät
  • tarvitaan erosovittelua

Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus

Käyntiosoite: Kilpisenkatu 4, 40100 Jyväskylä
Sähköpostiosoite: pank-jkl(at)evl.fi
Ajanvaraus puhelimitse: 044 774 7052 ti, ke ja pe klo 12-14.30

Perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijät

Palvelemme asiakkaita Jyväskylän toimipisteen lisäksi Hankasalmen, Jämsän, Keuruun, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken sivuvastaanottopisteissä.

Vastaanotto on klo 8 - 16. Yksilöneuvottelu kestää 45 min ja parineuvottelu 75 min. Keskimäärin tapaamisia on viisi. Odotusaika ensimmäiseen neuvotteluun vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Neuvottelukielenä voi olla suomi, englanti tai saksa.

On hyvä, jos pariskunnat voivat tulla perheneuvontaan yhdessä kumppanin kanssa. Tarvittaessa neuvotteluissa voi käydä myös yksin tai koko perheenä. Järjestämme lisäksi muun muassa eroryhmiä.

Mahdollisuuden maksuttomiin neuvotteluihin kaikille alueellaan asuville tarjoavat Keski-Suomen seurakunnat (Hankasalmi, Jyväskylä, Joutsa, Jämsä, Karstula, Keuruu, Kinnula, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski). Perheneuvontaan voi tulla myös, vaikkei ole kirkon jäsen.

Eroauttamisen palvelut seurakunnan perheneuvonnassa

Perheasiainsovittelu
Perheasiainsovittelupalveluja antavat siihen koulutetut sovittelijat.  Palvelu on tarkoitettu eropäätöksen tehneille vanhemmille avuksi ja tueksi lasten asioista sopimiseen eron yhteydessä.

Minun tarinani erosta -ryhmä
Vertaistukiryhmässä käsitellään eroon liittyviä kokemuksia, tunteita ja kysymyksiä.  Kokoontumiskertoja on 8-9, ja ryhmään otetaan kerrallaan 7-8- osallistujaa.

Erosta eheäksi -ryhmä
Vertaistukiryhmä eron kokeneille henkilöille, joilla ei ole alaikäisiä lapsia.

Vanhemmuus erossa -ryhmä
Vertaistukiryhmän tavoitteena on auttaa eronneita vanhempia turvaamaan lasten suhteet molempiin vanhempiin sekä luomaan hyvää eron jälkeistä omaa ja yhteistyövanhemmuutta.

Uusperheryhmä
Vertaistukiryhmä, jossa tarkastellaan mm. uusperheiden kehitysvaiheita sekä rooleja ja vuorovaikutusta uusperheissä

Kaikissa palveluissa ja ryhmissä on koulutetut työntekijät. Palveluja pyritään toteuttamaan niin, että niissä on sekä nais- että miestyöntekijä.  Osallistuminen on maksutonta. Lisätietoa ajankohdista ja osallistumisesta Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksesta puhelimitse.

Muut seurakunnan palvelut parisuhteen kriiseihin

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijään kun kaipaat keskustelukumppania. Luottamukselliset keskustelut ja sielunhoito ovat keskeinen osa seurakunnallista elämää. Keskustelukumppani voi olla pappi, muu seurakunnan työntekijä tai joku toinen seurakuntalainen.

Keskusteluissa käsitellään juuri niitä asioita, joita sielunhoitoon hakeutuva haluaa käsitellä; kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. Keskusteluissa tärkeää on luottamuksellisuus.

Jos kaipaat rukousta perheesi tai parisuhteesi puolesta, voit jättää seurakunnalle myös esirukouspyynnön.

Solmuja Parisuhteessa -ryhmä

Solmuja parisuhteessa -ryhmä on tarkoitettu pareille, jotka kokevat, että parisuhteessa on vähän haasteita ja kummaltakin löytyy halua lähteä tutkimaan parisuhdetta tarkemmin ryhmässä.

Työskentelymenetelminä kurssilla käytetään ohjaajien alustusten lisäksi yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa, ryhmäkeskustelua sekä toiminnallisia menetelmiä.

Kokoontumisten aiheita:

• Keitä me olemme? (Tutustuminen ja kurssin sisältö)
  • Miten tähän on tultu? (Yhteisen taipaleen tarkastelu)
  • Miltä tuntuu? (Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen)
  • Seksuaalisuus solmussa? (Kehon viestien kuunteleminen)
  • Missä ollaan nyt? (Solmutilanteen jäsentäminen)
  • Mitä tahdon? (Toiveet, unelmat ja tavoitteet)
  • Miten toimitaan? (Sanoista tekoihin)
  • Mitä eväitä saatiin? (Yhteenveto)

Uusi ryhmä alkaa syksyllä 2021. Ryhmä kokoontuu Kortepohjan seurakuntakeskuksessa (Isännäntie 4) 7.10, 21.10, 4.11, 18.11, 2.12, 16.12, 4.1.-22 ja 20.1.-22 klo 17-20. Ryhmään on ilmoittautuminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 10.9. mennessä ja kaikki parit haastatellaan ennen ryhmän alkamista. Kurssin hinta on 40€/pariskunta.

Ryhmän ohjaajina toimivat Jyväskylän seurakunnan perhetyöntekijä Anne Savolin ja varhaiskasvatuksen ohjaaja Katja Jansa.

Tiedustelut p. 050 3800 583 / Anne

Puolisosta eroaminen on prosessi, joka pitää sisällään monia vaiheita ja usein syviä ja vaikeita tunteita.

Ero on monivaiheinen prosessi

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima läpi elämän. Siinä ollaan ihmisyyden ytimessä.

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima

Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta