Sururyhmät läheisensä menettäneille

Sururyhmä on paikka, jossa on tilaa ilmaista moninaisia surun tunteita ja puhua läheisen menettämisen surusta.

Sururyhmä tarjoaa aidon kokemuksen kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisesta. Yhdessä voimme etsiä elämisen tapaa, jossa menettäminen muotoutuu osaksi elämää, mutta lempeämmällä tavalla.

Uudet sururyhmät aloittavat syksyisin ja keväisin. Ryhmä kokoontuu 6-8 kertaa viikon tai kahden välein. Sururyhmän koko on enintään kahdeksan henkilöä ja osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumista.

Suosittelemme ryhmään osallistumista muutaman kuukauden kuluttua läheisen kuolemasta.

Sururyhmä alkaa Kuokkalassa helmikuussa

Ilmoittaudu sururyhmään perjantaihin 17.2.2023 mennessä. Ryhmä on tarkoitettu aikuisen läheisensä menettäneille. Kokoonnumme 6 kertaa Kuokkalan kirkolla. Yhteystiedot: Elina Fuchs, diakonissa, puh. 0505497034; elina.fuchs@evl.fi

Puolisonsa syöpään menettäneiden sururyhmä

Jyväskylän seurakunnan ja Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen yhteistyössä pitämä sururyhmä puolisonsa syöpään menettäneille alkaa tammikuun 2023 lopussa. Ryhmässä saat mahdollisuuden jakaa ajatuksia ja tunteita muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa.

Kokoontumiset tiistaisin 31.1., 7.2., 14.2., 21.2., 28.2. ja 14.3. klo 17–18.30 Keski-Suomen Syöpäyhdistyksellä (Kilpisenkatu 5 B 9, JKL).

Ohjaajina toimivat sairaalapastori Niina Kari ja yhdistyksen sairaanhoitaja Riitta-Liisa Sallinen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 20.1.2023 mennessä riitta-liisa.sallinen(at)kessy.fi tai puhelimitse 050 346 7170.

Tulossa ilta lapsensa menettäneille

Lapsensa menettäneille vanhemmille tarkoitettu yhteinen ilta pidetään tiistaina 18.4. klo 18 Koivuniemen leirikeskuksessa. Illan aikana luvassa keskustelua ja musiikillinen hartaus.

Lisätietoja antavat sairaalapappi Niina Kari ja diakoni Elina Romar. Yhteydenotot puhelimitse, Niina p. 050 549 7031 tai Elina p. 040 560 9910.

Lasten sururyhmä vanhempansa menettäneelle

Lasten sururyhmä toimii vertaisryhmänä lapselle, joka on menettänyt toisen vanhempansa. Ryhmän tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhemman kuolemaan liittyviä tunteita ja muutoksia.

Sururyhmä on suunnattu noin 7–12-vuotiaille lapsille. Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2023. Ryhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset puhelimitse Anne Savolinille p. 050 380 0583.

Vertaisryhmä antaa lapselle tilan käsitellä surua ja kuolemaa yhdessä muiden kanssa, joilla on samankaltaisia kokemuksia. Ryhmässä etsitään myös omia vahvuuksia ja voimavaroja. Asioita käsitellään puhuen ja toiminnallisten harjoitteiden kautta.