Ongelmia ihmissuhteissa

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä.

Meihin kannattaa ottaa yhteyttä kun :

  • on vaikea puhua toisen kanssa
  • koetaan vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa
  • seksielämä ei suju
  • uskottomuustilanteissa
  • jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta
  • perheessä on ristiriitoja
  • erokysymykset mietityttävät
  • tarvitaan erosovittelua

Eroauttamisen palvelut seurakunnan perheneuvonnassa

Perheasiainsovittelu
Perheasiainsovittelupalveluja antavat siihen koulutetut sovittelijat.  Palvelu on tarkoitettu eropäätöksen tehneille vanhemmille avuksi ja tueksi lasten asioista sopimiseen eron yhteydessä. 

Minun tarinani erosta -ryhmä
Vertaistukiryhmässä käsitellään eroon liittyviä kokemuksia, tunteita ja kysymyksiä.  Kokoontumiskertoja on 8-9, ja ryhmään otetaan kerrallaan 7-8- osallistujaa.

Erosta eheäksi -ryhmä
Vertaistukiryhmä eron kokeneille henkilöille, joilla ei ole alaikäisiä lapsia.

Vanhemmuus erossa -ryhmä
Vertaistukiryhmän tavoitteena on auttaa eronneita vanhempia turvaamaan lasten suhteet molempiin vanhempiin sekä luomaan hyvää eron jälkeistä omaa ja yhteistyövanhemmuutta.

Uusperheryhmä
Vertaistukiryhmä, jossa tarkastellaan mm. uusperheiden kehitysvaiheita sekä rooleja ja vuorovaikutusta uusperheissä

Kaikissa palveluissa ja ryhmissä on koulutetut työntekijät. Palveluja pyritään toteuttamaan niin, että niissä on sekä nais- että miestyöntekijä.  Osallistuminen on maksutonta. Lisätietoa ajankohdista ja osallistumisesta Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksesta puhelimitse. 

 

Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus

Käyntiosoite: Matarankatu 1, 40100 Jyväskylä
pank-jkl(at)evl.fi

Ajanvaraus: ti, ke ja pe klo 12-14.30, p. 044 774 7052
 

Palvelemme asiakkaita Jyväskylän toimipisteen lisäksi Hankasalmen, Jämsän, Keuruun, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken sivuvastaanottopisteissä.

Vastaanotto on klo 8-16, yksilöneuvottelu kestää 45 min ja parineuvottelu 75 min. Keskimäärin tapaamisia on viisi. Odotusaika ensimmäiseen neuvotteluun vaihtelee varaustilanteen mukaan.

On hyvä, jos pariskunnat voivat tulla perheneuvontaan yhdessä kumppanin kanssa.  Tarvittaessa neuvotteluissa voi käydä myös yksin tai koko perheenä.

Järjestämme lisäksi eroryhmiä, uusperheryhmiä ja Vanhemman neuvo-ryhmiä.

Keski-Suomen seurakunnat (Hankasalmi, Jyväskylä, Joutsa, Jämsä, Karstula, Keuruu, Kinnula, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski) tarjoavat mahdollisuuden maksuttomiin neuvotteluihin kaikille alueellaan asuville riippumatta siitä ovatko he kirkon jäseniä.

Kanssasi keskustelevat perheneuvojat 

Pasi Lampinen, johtaja vs.
Merja Kangas
Kaisa Pihlajamäki

Pekka Puukko
Jaana Ristonmaa, Palvelevan puhelimen ja perhetyön toiminnanohjaaja
Pirjo Salminen

 

 

Muut seurakunnan palvelut parisuhteen kriiseihin

Jyväskylän seurakunnassa on Perhasiain neuvottelukeskuksen lisäksi tarjolla apua ja tukea parisuhteen asioihin seuraavissa palveluissa.

Solmuja parisuhteessa?

Solmuja parisuhteessa -parineuvonta on tarkoitettu kriisissä olevalle parille. Parisuhdeneuvojan johdolla etenevä työskentely auttaa teitä käsittelemään suhteenne solmukohtia.

Ensin keskitytään tarkastelemaan kriisin taustaa: miten tähän on tultu? Parisuhteen historiaa tarkastellaan tosiasioiden, tunteiden ja seksuaalisuuden näkökulmasta. Kun ymmärrätte sekä yhteistä historiaanne että tätä hetkeä, voitte paremmin tunnistaa toiveitanne, unelmia ja tarpeitanne. Tämän tiedon pohjalta teidän on mahdollista löytää yhteinen tavoitteenne, jota kohti kuljette - yhdessä ja erikseen.

Tapaamisiin kuuluu yksilötehtäviä sekä toiminnallisia harjoituksia sekä kotitehtäviä. Pääpaino tapaamisissa on kuitenkin keskustelulla. Parisuhdeneuvoja sopii kanssanne tapaamisten ajankohdat. Tapaamiskertoja on 8 ja kestoltaan 2 tuntia kerralla. Parit haastatellaan ennen parineuvonnan aloittamista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Anne Savolin
050 380 0583
anne.savolin(at)evl.fi
Tellervonkatu 5 / 2. kerros

Keskusteluapua perheille

Seurakunnan perhetyöntekijään voi olla yhteydessä erilaisissa perhe-elämän kriiseissä mm. ero, suru, masennus.

Ota yhteyttä: Parisuhdeneuvoja Anne Savolin, puh. 050 380 0583, anne.savolin(at)evl.fi
 

Keskusteluapua ja sielunhoitoa

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijään kun kaipaat keskustelukumppania.

Luottamukselliset keskustelut ja sielunhoito ovat keskeinen osa seurakunnallista elämää. Keskustelukumppani voi olla pappi, muu seurakunnan työntekijä tai joku toinen seurakuntalainen.
 
Keskusteluissa käsitellään juuri niitä asioita, joita sielunhoitoon hakeutuva haluaa käsitellä; kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. Keskusteluissa tärkeää on luottamuksellisuus.
 
Keskustelu on väylä puhua joko toiselle ihmiselle, lähimmäiselle tai Jumalalle, jolloin sitä voidaan kutsua myös ripiksi.