Ongelmia ihmissuhteissa - puhutaan!

Seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus auttaa pareja muun muassa vuorovaikutukseen, seksielämään, uskottomuuteen ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä ongelmatilanteissa sekä vanhemmuuden kysymyksissä.

Voit tulla yksin, kaksin tai koko perheen voimin. Erotilanteessa perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa muun muassa perheasiainsovittelua ja vertaistukiryhmiä. Palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Jyväskylän perheasiain neuvottelukeskus

Käyntiosoite: Kilpisenkatu 4, 40100 Jyväskylä
Sähköposti: pank-jkl(at)evl.fi
Ajanvaraus puhelimitse: 044 774 7052 ti, ke ja pe klo 12-14.30

Palvelemme asiakkaita Jyväskylän toimipisteen lisäksi Hankasalmen, Jämsän, Keuruun, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken sivuvastaanottopisteissä.

Vastaanotto on klo 8 - 16. Yksilöneuvottelu kestää 45 minuuttia ja parineuvottelu 75 minuuttia. Keskimäärin tapaamisia on viisi. Odotusaika ensimmäiseen neuvotteluun vaihtelee varaustilanteen mukaan. 

Neuvottelukielenä voi olla suomi, englanti tai saksa. 

On hyvä, jos pariskunnat voivat tulla perheneuvontaan yhdessä kumppanin kanssa. Tarvittaessa neuvotteluissa voi käydä myös yksin tai koko perheenä. Järjestämme lisäksi muun muassa eroryhmiä.

Eroauttamisen palvelut

Perheasiainsovittelu

Perheasiainsovittelupalveluja antavat siihen koulutetut sovittelijat.  Palvelu on tarkoitettu eropäätöksen tehneille vanhemmille avuksi ja tueksi lasten asioista sopimiseen eron yhteydessä. 

Minun tarinani erosta -ryhmä

Vertaistukiryhmässä käsitellään eroon liittyviä kokemuksia, tunteita ja kysymyksiä.  Kokoontumiskertoja on 8-9, ja ryhmään otetaan kerrallaan 7-8 osallistujaa.

Vanhemmuus erossa -ryhmä

Vertaistukiryhmän tavoitteena on auttaa eronneita vanhempia turvaamaan lasten suhteet molempiin vanhempiin sekä luomaan hyvää eron jälkeistä omaa ja yhteistyövanhemmuutta.

Uusperheryhmä

Vertaistukiryhmä, jossa tarkastellaan mm. uusperheiden kehitysvaiheita sekä rooleja ja vuorovaikutusta uusperheissä

Kaikissa palveluissa ja ryhmissä on koulutetut työntekijät. Palveluja pyritään toteuttamaan niin, että niissä on sekä nais- että miestyöntekijä. Osallistuminen on maksutonta. Lisätietoa ajankohdista ja osallistumisesta Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksesta puhelimitse. 

Perheneuvonnan mahdollistavat

Mahdollisuuden maksuttomiin neuvotteluihin kaikille alueellaan asuville tarjoavat Keski-Suomen seurakunnat (Hankasalmi, Jyväskylä, Joutsa, Jämsä, Karstula, Keuruu, Kinnula, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski). Perheneuvontaan voi tulla myös, vaikkei ole kirkon jäsen. 

Kirkon perheneuvonta

Ota yhteyttä

Perheneuvonnan johtaja, Perheasiain neuvottelukeskus
Perheneuvonta
Kilpisenkatu 4
40100 Jyväskylä

Ajanvaraus 044 774 7052