Muuta tukea pareille

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijään kun kaipaat keskustelukumppania. Keskustelukumppani voi olla pappi tai muu työntekijä. Luottamuksellisissa keskusteluissa käsitellään juuri niitä asioita, joita haluat; kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. 

Jos kaipaat rukousta perheesi tai parisuhteesi puolesta, voit jättää seurakunnalle myös esirukouspyynnön.

Solmuja parisuhteessa?

Siinä tilanteessa, kun yhdessä eläminen takkuilee ja alat epäillä tahtomisesi motivaatiota, on viimeistään aika osallistua Solmuja parisuhteessa -kurssille. Keväällä 2024 toteutamme seuraavan ryhmän Säynätsalon seurakuntakodilla (Saarnatie 2).
Kurssin kokoontumipäivät ovat 6.2., 20.2., 5.3., 19.3., 2.4., 16.4., 14.5. ja 28.5. klo 17–20. 

Kahdeksan kerran kokoontumisen aiheita:

  • Keitä me olemme? Tutustuminen ja kurssin sisältö.
  • Miten tähän on tultu? Yhteisen taipaleen tarkastelu.
  • Miltä tuntuu? Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen.
  • Seksuaalisuus solmussa? Kehon viestien kuunteleminen.
  • Missä ollaan nyt? Solmutilanteen jäsentäminen
  • Mitä tahdon? Toiveet, unelmat ja tavoitteet.
  • Miten toimitaan? Sanoista tekoihin.
  • Mitä eväitä saatiin? Yhteenveto.

Työskentelymenetelminä kurssilla käytetään ohjaajien alustusten lisäksi yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa, ryhmäkeskustelua sekä toiminnallisia menetelmiä. Ryhmään voit hakea 15.12.2023 mennessä tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ryhmä käynnistyy, kun sopiva määrä ryhmäläisiä on haastateltu ja valikoitunut ryhmään. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Anne Savolin 050 380 0583 / anne.savolin(at)evl.fi.

Parisuhteen huoltoasema

Parisuhteen huoltoasema on jyväskyläläisten lapsiperheiden vanhemmille suunnattua ennaltaehkäisevää ohjausta (1–3 kertaa). 
Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä.

Parisuhteen huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Tarvittaessa saa vinkkejä ja neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin parisuhdepalveluihin. Avoinna tiistaisin klo 12.30 - 16.00 Kortetalossa (Kartanonkuja 4) sekä Kuokkalan perhekeskuksessa (Polttolinja 9). Varaa tunnin mittainen maksuton aika puhelimitse. 

  • Anne Savolin, perhetyöntekijä p. 050 380 0583

Parisuhteen huoltoaseman järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialue ja Jyväskylän seurakunta.

Lasten sururyhmä vanhempansa menettäneille lapsille

Lasten sururyhmä toimii vertaisryhmänä lapsille, joka on menettänyt toisen vanhempansa. ryhmän tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhemman kuolemaan liittyviä tunteita ja muutoksia.

Vertaisryhmä antaa lapselle tilan käsitellä surua ja kuolemaa yhdessä muiden kanssa, joilla on samanlaisia kokemuksia. Ryhmässä myös etsitään omia vahvuuksia ja voimavaroja. Asioita käsitellään ryhmässä puhuen sekä toiminnallisten menetelmien kautta.

Sururyhmä on suunnattu noin 7–12-vuotiaille lapsille. Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2023. Ryhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset puhelimitse Anne Savolin p. 0503800583

Lapsella on asiaa

Vertaisryhmä 7–10 vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet 

Lapsella on asiaa- ryhmässä lapsi saa ilmaista ilman lojaliteettiristiriitaa mikä hänelle on arjessa tärkeää ja mitkä asiat tukevat häntä omassa perhetilanteessa. Ryhmässä lapsella on mahdollisuus jakaa arkea helpottavia asioita muiden samassa tilanteessa olevien lasten kanssa. Ryhmässä käsitellään leikin, satujen ja toiminnallisten menetelmien avulla erotilanteen herättämiä tunteita ja ajatuksia. 
Ennen ryhmään osallistumista työntekijät tapaavat vanhemman / vanhempien kanssa. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa.  Ryhmän jälkeen järjestetään yhteinen tapaaminen lapsen ja vanhemman / vanhempien kanssa. 

Seuraava ryhmä aloittaa keväällä 2024. Lisätiedot sekä ilmoittautuminen Anne Savolin 050 3800583 anne.savolin@evl.fi Jyväskylän seurakunta tai Anne Backman 0504522580 anne.backman@ksetu.fi Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry

Ota yhteyttä

Perhetyöntekijä
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä
Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Keljonkankaan lähikirkkoalue Keltinmäen lähikirkkoalue Korpilahden lähikirkkoalue Kortepohjan lähikirkkoalue Säynätsalon lähikirkkoalue
Keltinmäentie 10
40640 Jyväskylä