Sururyhmät läheisensä menettäneille

Sururyhmä on paikka, jossa on tilaa ilmaista moninaisia surun tunteita ja puhua läheisen menettämisen surusta. 

Sururyhmä tarjoaa aidon kokemuksen kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisesta. Yhdessä voimme etsiä elämisen tapaa, jossa menettäminen muotoutuu osaksi elämää, mutta lempeämmällä tavalla. 

Uudet sururyhmät aloittavat syksyisin ja keväisin. Ryhmä kokoontuu 6-8 kertaa viikon tai kahden välein. Sururyhmän koko on enintään kahdeksan henkilöä ja osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumista. 

Suosittelemme ryhmään osallistumista muutaman kuukauden kuluttua läheisen kuolemasta. 

Lasten sururyhmä vanhempansa menettäneelle

Lasten sururyhmä toimii vertaisryhmänä lapselle, joka on menettänyt toisen vanhempansa. Ryhmän tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhemman kuolemaan liittyviä tunteita ja muutoksia.

Sururyhmä on suunnattu noin 7–12-vuotiaille lapsille. Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2022. Ryhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Ilmoittautumiset puhelimitse Anne Savolinille p. 050 380 0583.

Vertaisryhmä antaa lapselle tilan käsitellä surua ja kuolemaa yhdessä muiden kanssa, joilla on samankaltaisia kokemuksia. Ryhmässä etsitään myös omia vahvuuksia ja voimavaroja. Asioita käsitellään puhuen ja toiminnallisten harjoitteiden kautta.

Sururyhmä pienen lapsensa menettäneelle vanhemmalle

Lapsensa menettäneelle vanhemmalle tarkoitettu sururyhmä kokoontuu yhteen syksyllä 2022. Ryhmä on ajateltu ensisijaisesti alle 10-vuotiaan lapsensa menettäneille, mutta otathan rohkeasti yhteyttä ryhmän ohjaajiin, jos mietit, olisiko tämä sururyhmä tarkoitettu juuri sinulle. Ilmoittauduthan mukaan 29.8. mennessä.

Sururyhmä tapaa keskiviikkoisin klo 18.30-20 Palokan kirkolla. Ensimmäinen tapaaminen on 7. syyskuuta. Muut kerrat ovat 14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11. ja 23.11.2022. Ryhmän koko on maksimissaan kahdeksan vanhempaa. Odotuksena on sitoutuminen ryhmän tapaamisiin.

Ohjaajina toimivat sairaalapappi Niina Kari ja diakoni Elina Romar. Heiltä saat lisätietoja sururyhmästä ja heille voit jättää ilmoittautumisesi. Yhteydenotot puhelimitse, Niina p. 050 549 7031 tai Elina p. 040 560 9910.