Päihdeongelmaisten läheiset

Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö voi aiheuttaa vaikeuksia jokapäiväiseen elämään. Elämä päihderiippuvaisen kanssa voi olla täynnä petettyjä lupauksia ja pettymyksiä.

Älä jää yksin, vaan hae rohkeasti apua. Jos päihteiden käyttö vaikeuttaa omaa tai läheistesi elämää, voit keskustella luottamuksellisesti seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa.

Vanhemmuudenkaari-ryhmä alkaa maaliskuussa

Oletko huolestunut murrosikäisesi tai jo aikuisten lastesi päihteiden käytöstä? Seurakunnan diakoniatyö järjestää Vanhemmuudenkaari-vertaistukiryhmän vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolta aiheuttaen. Ryhmä toteutuu kerran vuodessa.

Seuraava Vanhemmuudenkaari-ryhmä starttaa maaliskuussa. Ryhmää vetävät diakoniatyöntekijät Päivi Itkonen ja Elina Romar. Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa ja siihen mahtuu kahdeksan osallistujaa. Kokoontumispaikkana toimii Palokan kirkon alakerrasta löytyvä Olotupa. Ryhmään osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 30.3.2022 mennessä.  Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä

Vertaistuesta vanhemmuuteen voimaa

Voit tulla mukaan myös lastensa päihteiden käytöstä huolestuneiden vanhempien avoimeen Vertaistuesta voimaa -ryhmään. Ryhmä kokoontuu Palokan kirkolla Olotuvalla kerran kuukaudessa. Tapaamiset ovat maanantai-iltaisin klo 18-20, pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä maanantaina. 

Ryhmän toiminnasta vastaa Vanhemmuudenkaari-ryhmäprosessiin osallistuneet vertaisvanhemmat. Lisätietoja ryhmästä antaa diakoniatyöntekijä Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai paivi.itkonen(at)evl.fi.

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

Sururyhmä on sinua varten, jonka läheinen on menehtynyt päihteiden käytön seurauksena ja kaipaat vertaistukea tämän raskaan asian äärellä. Sururyhmässä voit jakaa läheisen kuolemaan liittyviä ajatuksia, tuntemuksia ja tapahtumia luottamuksellisessa ilmapiirissä muiden samanlaisen menetyksen kokeneiden kanssa. Lisätietoja seuraavasta toteutuvasta ryhmästä saat diakoni Mira-Maarit Väisäseltä, p. 050 549 7005, sähköposti mira-maarit.vaisanen(at)evl.fi

Kysy lisää

Diakonissa
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Diakoni
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Diakoni
Huhtasuon alueseurakunta
Kipinä, Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 5
40320 Jyväskylä