Päihdetyö

Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö voivat hallitsemattomina aiheuttaa riippuvuutta ja vaikeuksia jokapäiväiseen elämään niin perheiden, läheisten kuin yksityistenkin ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voit luottamuksellisesi keskustella myös, jos päihteiden käyttö vaikeuttaa omaasi tai läheistesi elämää. Älä jää yksin, apua on saatavilla.

Nuoren päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä myös erityisnuorisotyöntekijöihin tai oman alueesi nuorisotyönohjaajaan.

Ota rohkeasti yhteyttä työntekijään ja sovi tapaaminen. Voit sopia ajan soittamalla (voit jättää myös soittopyynnön, jätä silloin myös numerosi johon toivot soitettavan)  tai lähettämällä sähköpostia.

Apumme on luottamuksellista, maksutonta ja avointa, eikä asiakkuus edellytä kirkon jäsenyyttä.

 

Jyväskylän seurakunnan diakoniatyö järjestää vertaistukiryhmiä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti. Seuraava Vanhemmuudenkaari-ryhmä alkaa ma 14.9.2020 Palokan diakoniatyön toimitiloissa Kirrintie 11. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.9.2020 mennessä: diakoniatyöntekijä Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai etunimi.sukunimi@evl.fi. Lisätietoja ryhmästä ja mahdollisuus sähköiseen ilmoittautumiseen löytyy alla olevan linkin kautta.

https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/tapahtumat/2020-09-14/vanhemmuudenkaari-ryhma-alkaa-palokassa-14.9.2020-ilmoittautuminen-11.9.-mennessa

 

Kirkkopalveluiden Riippuvuustyön kehittämisyksikön Yhdessä kokoNAINEN -hanke ja Jyväskylän seurakunnan diakoniatyö järjestää syksyllä 2020 ryhmän päihteitä käyttäville tai päihteiden käytöstä toipumassa oleville naisille. KokoNaiset-ryhmä tarjoaa tukea ja apua arjen hallintaan sekä paikan ja hetken pysähtyä naisen elämän tärkeiden teemojen äärelle. Ryhmässä kohtaamme toisemme ensisijaisesti naisina, emmekä esimerkiksi äiteinä tai päihteidenkäyttäjinä. Ryhmän vetäjinä toimivat diakonissa Päivi Itkonen Jyväskylän seurakunnasta ja diakoni hanketyöntekijä Laura Pöyhönen Kirkkopalveluista. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on to 22.10.2020. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 2.10.2020 mennessä Lauralle puh. 040 643 4291. 

 

 

Diakoniatyöntekijät auttavat

http://www.jyvaskylanseurakunta.fi/apua-ja-tukea/arjen-ongelmat

Lisätietoa päihteistä ja muista riippuvuuksista. Tietoa, mistä voi löytyä apua:

https://www.paihdelinkki.fi/

Jyväskylän kaupungin mielenterveys-ja päihdepalveluista löytyy tietoa täältä:

http://www.jyvaskyla.fi/mielenterveys

Päivystävä pappi

Jyväskylän seurakunnassa päivystää pappi joka arkipäivä klo 9-15. Papin kanssa voit keskustella mieltäsi painavista asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Päivystävän papin tavoittaa puhelimella numerosta 040 5352328. Puhelimessa voit halutessasi sopia myös tapaamisajan. Päivystäjinä toimivat vuorollaan Jyväskylän seurakunnan papit.

Päivystävää pappia voi mennä tapaamaan myös Kipinään (Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 5, 2.krs.). Pappi tavattavissa tiistaisin ja torstaisin klo 12-15 (pois lukien Kipinän kesätauko 19.6.-31.7.)
 

Esirukouspyynnöt

Seurakunnalta voit pyytää esirukousta huoliisi. Päivystävältä papilta voit pyytää rippiä.
 

Kotikäynnit

Pappia, diakoniantyöntekijää tai muuta seurakunnan työntekijää tai vapaaehtoista voi pyytää kotikäynnille. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin.

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla mukana myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.