Päihteet - älä jää yksin, apua on saatavilla

Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö voi aiheuttaa riippuvuutta ja vaikeuksia jokapäiväiseen elämään niin perheiden, läheisten kuin yksityistenkin ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voit luottamuksellisesi keskustella myös, jos päihteiden käyttö vaikeuttaa omaasi tai läheistesi elämää. Nuoren päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä myös erityisnuorisotyöntekijöihin tai oman alueesi nuorisotyönohjaajaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi tapaaminen. Voit sopia ajan soittamalla (voit jättää myös soittopyynnön, jätä silloin myös numerosi) tai lähettämällä sähköpostia. Apumme on luottamuksellista, maksutonta ja avointa, eikä asiakkuus edellytä kirkon jäsenyyttä.

 

Vanhemmuudenkaari -ryhmä

Seurakunnan diakoniatyö järjestää vertaistukiryhmiä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti. Ryhmäprosessi toteututetaan noin kerran vuodessa. Lisätiedot:  diakoniatyöntekijä Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai etunimi.sukunimi@evl.fi

Vertaistuesta Voimaa -ryhmä

Palokan kirkon Olotuvalla kokoontuu kerran kuukaudessa avoin vertaisryhmä vanhemmille, joiden lapsella on haasteita päihteiden kanssa. Ryhmän toiminnasta vastaa Vanhemmuudenkaari -ryhmäprosessiin osallistuneet vertaisvanhemmat. Kokoontumiset ovat maanantai-iltaisin klo 18-20, pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Kokoontumistila, Olotupa, löytyy Palokan kirkon alakerrasta. Käynti kirkon päätyovesta. Lisätiedot:  diakoniatyöntekijä Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai etunimi.sukunimi@evl.fi. 

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

Tämä sururyhmä on sinua varten, jonka läheinen on menehtynyt päihteiden käytön seurauksena ja kaipaat vertaistukea tämän raskaan asian äärellä. Sururyhmässä voit jakaa läheisen kuolemaan liittyviä ajatuksia, tuntemuksia ja tapahtumia luottamuksellisessa ilmapiirissä muiden samanlaisen menetyksen kokeneiden kanssa. Seuraava sururyhmä järjestetään 5.10.2021 alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautumismahdollisuus tästä linkistä tai ottamalla yhteyttä diakoni Mira-Maarit Väisäseen: puh. 050 549 7005, sähköposti etunimi-etunimi.sukunimi@evl.fi

 

 

 

Käsi painautuu lasia vasten.

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai seurakuntasi pappiin tai diakoniatyöntekijään, he auttavat ja ohjaavat sinut eteenpäin

Myös päihdeongelmaisen läheinen kaipaa apua

Jouduitko rikoksen uhriksi tai todistajaksi ja tarvitset käytännön tai henkistä tukea? Ota yhteys rikosuhripäivystykseen tai seurakuntaasi.

Rikoksen uhrina