Teatterikone: Lupaukset jotka eivät koskaan toteutuneet

su 22.9. kello 16.00

Kipinä

Omakohtaisista kokemuksista ja ihmisiltä kerätyistä tarinoista koostuvassa näytelmässä ääneen pääsevät alkoholistien läheiset. Miltä näyttää ja tuntuu, kun toinen juo ja moneen kertaan annetut lupaukset ovat taas kerran petetty. Esityksen rooleissa nähdään Annu Sankilampi. Liput 5 € Kipinästä.

Näytelmän idea on syntynyt Minnesota-hoidosta kertovasta lehtijutusta, alkoholistien läheisten päivästä ja heidän puheenvuorostaan. Silloin alkoholisti ei ole keskiössä, vaan läheinen, siitä näytelmässäkin on kyse. Keskiössä on tunteet, joita alkoholistin juominen läheisessä saa aikaan.
Lupaukset, jotka eivät koskaan toteutuneet näytelmässä roolin saa myös pohdinta näyttelijän omasta ajanjaksosta, jossa alkoholia ei nautita pisaraakaan. Suomessa alkoholi on tietynlainen myytti, miten sitä pitäisi juoda ja miten sitä juodaan. Miten juhlat onnistuvat, jos alkoholia ei voi nauttia, tai onko ihan sallittua kaivata humalan tarjoamaa olotilaa. Näytelmä koostuu läheisten puheenvuoroista alkoholistille, esiintyjän päiväkirjamerkinnöistä, sekä Aaro Vuotilan ja Piia Sairasen säveltämistä lauluista, joissa kuullaan myös alkoholistien ajatuksia. Esityksen lopuksi on näyttelijän vetämä keskustelu, jossa pohditaan yleisön kanssa näytelmän herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia.


Järjestäjä

Huhtasuon alueseurakunta

Katso myös

pe 22.11. klo 9.00

Apua arkeen

Apua lapsiperheiden arkeen.
pe 22.11. klo 12.00

Kipinä

su 24.11. klo 16.00

Neulaskoti

Apostolien jäljissä - raamattuhetki

Käymme läpi Apostolien tekoja