Tukemamme diasporatyö Kreikassa

Joka vuosi Eurooppaan saapuu tuhansia ihmisiä, jotka pakenevat väkivaltaa, kaaosta ja työttömyyttä. Monien matka kulkee Turkin kautta Kreikkaan tavoitteenaan päästä muualle Eurooppaan. Tuhannet Keski-Aasiasta lähteneet ovat jumiutuneet Kreikkaan. 

Kylväjä tekee yhteistyötä useiden Kreikassa toimivien kreikkalaisten pakolaisjärjestöjen kanssa auttaakseen varsinkin Keski-Aasiasta tulleita ihmisiä, mutta työ tavoittaa myös monesta muista maista lähteneitä. Teemme seurakuntatyötä, diakonista avustamista ja urheilutyötä. Tuemme myös pakolaisseurakuntien ja -verkostojen toimintaa. Monilla Kylväjän työntekijöillä ja vapaaehtoisilla on vahva kielen ja kulttuurin tuntemus liikkeellä olevien kansojen kotiseuduilta. Kylväjä tarjoaa asiantuntijuutta koulutuksen ja materiaalien kautta seurakuntien käyttöön myös Suomessa. 
 

Lähetystyöntekijämme - nimikkolähetit Liisa ja Mikko Puhalainen

Puhalaiset työskentelevät Ateenassa etenkin persiankielisten parissa. Tehtävänä on rakentaa Kylväjän liikkeellä olevien kansojen parissa tehtävän diasporatyön kokonaisuutta osana yhteistyöverkostoa. Keskeisenä tehtävänä on pakolaistaustaisten uusien kristittyjen koulutukseen, varustamiseen ja yhteiseen tehtäväämme osallistamiseen liittyvät asiat. Mikko toimii myös diasporatyön työaluevastaavana sekä vastaa Kylväjän työstä Keski-Aasiassa ja Itä-Afrikassa. 

 

Säynätsalon ja Keljonkankaan lähikirkkoalueet tukevat lähetystyötä Kreikassa.

 

Seuraa nimikkolähettiemme työtä maailmalla - tilaa heidän kuulumisiaan sähköpostiisi!

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset ottamalla yhteys
Säde Pirttimäkeen, sade.pirttimaki(at)evl.fi
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Mikko ja Liisa hymyilevät kameralle, taustalla valkoinen portaikko.
Mikko ja Liisa Puhalainen. Kuva: Hannu Korpela

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyskasvatussihteeri
Yhteinen seurakuntatyö

Mission education secretary