Tukemamme lähetystyö Nepalissa

Nepal on yksi Aasian köyhimmistä maista. Patriarkaalista yhteiskuntaa leimaa eriarvoisuus ja kastijärjestelmän taakka. 

Nepalin valtauskonto on hindulaisuus ja toiseksi suurin uskonto buddhalaisuus. Vuosien 1996–2006 sisällissodan jäljiltä maa on edelleen poliittisesti hauras. Kehityserot maaseudun ja pääkaupunki Katmandun välillä ovat suuret, ja iso osa nepalilaisista lähtee siirtotyöläisiksi esimerkiksi Intiaan ja Lähi-itään. Nepal on hyvin altis luonnonkatastrofeille.

Lähetystyöntekijämme - nimikkolähetti Terhi Teiskonlahti

Terhi on ympäristötieteiden diplomi-insinööri sekä valtiotieteiden maisteri Tampereelta.Työ Nepalissa sisältää yhteistyötä nepalilaisten kumppaneidemme kanssa: suunnittelua, kehittämistä, arviointia ja raportoimista. Terhillä on paljon kokemusta kehitysyhteistyöstä eri Aasian maissa. 

Pienviljelijäperheiden toimeentulon vahvistaminen

Köyhyyden ongelma Nepalissa on monitahoinen, mutta maatalouden tila on yksi pääsyistä köyhyyteen. Maatalousala on suurin työllistäjä maassa, mutta sen tuottavuus on alhainen, eivätkä pienviljelijät kykene ruokkimaan perhettään oman työnsä tuotoilla.

Sudurpaschimin maakunta on yksi vähiten kehittyneimmistä maakunnista Nepalissa. Yli kolmasosa maakunnan asukkaista elää köyhyydessä. Aliravitsemus ja lapsikuolleisuus ovat alueella suuria. Monet miehet lähtevät töihin ulkomaille, jolloin naiset jäävät hoitamaan maatalouden. Naisilta kuitenkin puuttuu usein osaamista, heidän työtaakkansa on kaksinkertainen sisältäen niin maanviljelyksen kuin kotityöt, ja heiltä puuttuu pääsy resursseihin esimerkiksi siemeniin ja maahan. Nämä tekijät ovat ongelmia, joihin pureutumalla voidaan parantaa ruoan ja ravinnon saatavuutta ja vähentämään köyhyyttä Sudurpaschim maakunnan alueella.

Yhdessä Suomen Lähetysseuran ja nepalilaisten kumppaneiden (Local Initiatives for Biodiversity, Research and Development (LI-BIRD)) parannamme alueen asukkaiden ruokaturvaa ja tulonsaantimahdollisuuksia sekä tuemme ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Hanketta tuetaan myös Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista.

Nepalissa tehtävää työtä tukee Huhtasuon lähikirkkoalue

Seuraa nimikkolähettiemme työtä maailmalla - tilaa heidän kuulumisiaan sähköpostiisi!

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset ottamalla yhteys
Säde Pirttimäkeen, sade.pirttimaki(at)evl.fi
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Dil Kumari Bishwakarma Nepalista sylissään musta kili iloitsee saamastaan avusta.
Dil Kumari Bishwakarma iloitsee saamastaan avusta. Kuva: Mimosa Hedberg

Terhi Teiskonlahti

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyskasvatussihteeri
Yhteinen seurakuntatyö

Mission education secretary