Lähetystyö Singaporessa 

Singapore on kaupunkivaltio Kaakkois-Aasiassa. Maan väkiluku on 5,6 miljoonaa asukasta. Singapore on tiheään asuttu eikä sillä ole maarajaa minkään valtion kanssa.

Kiinalaiset muodostavat 75 prosenttia Singaporen väestöstä. Buddhalaisuus on useimman singaporelaisen uskonto. Yhden vähemmistön muodostavat 1,5 miljoonan aasialaisen siirtotyöläisen kirjava yhteisö sekä länsimaista tulleet työläiset.

Yhteiskunta on varsin harmoninen ja eri rodut, kansallisuudet ja kieliryhmät elävät sovussa keskenään. Kulttuurien moninaisuus on tunnustettu potentiaalinen ongelma ja maassa pyritään edistämään tasa-arvoa.

Aasia on vähiten evankelioitu maanosa, missä kristilliset kirkot ovat pääsääntöisesti pieniä. Siksi aasialaiset tarvitsevat ilosanomaa ja toivoa elämään. Jokaisella on paikka Jumalan valtakunnassa. Evankeliumin levittäminen on vielä kesken, mutta yhdessä tehden ja Jumalaan turvautuen se etenee.

Jyväskylän seurakunta on tukemassa medialähetystyötä Singaporesta käsin. Median kautta tavoitetaan saavuttamattomia kansoja eri Aasian maissa. Media vie evankeliumin perille nopeasti, helpommin ja edullisemmin. Media on ajaton ja rajaton.

Lähetystyöntekijämme Ilkka Kastepohja 

Ilkka Kastepohja on Medialähetys Sanansaattajien projektityöntekijä Singaporessa, joskin Suomesta käsin. Ilkka toimii mediakonsulttina ja Aasian työn aluepäällikkönä. Hän on tehnyt kristillistä mediatyötä ja vetänyt erilaisia mediakehityshankkeita yli 30 vuotta. 

Ilkan työn painopiste on kehittää mediatyötä ja lujittaa yhteistyötä mm. TWR-Aasian kanssa. Sansan isoin yhteistyökumppani, maailmanlaajuinen medialähetysjärjestö TWR lähettää ilosanomaa Jeesuksesta kaikkiaan 275 kielellä 190 maassa. Työn vaikutukset ulottuvat siis laajalle.

Kaupunginkirkko tukee Ilkka Kastepohjan työtä Singaporessa. 

Seuraa nimikkolähettiemme työtä maailmalla - tilaa heidän kuulumisiaan sähköpostiisi!

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset ottamalla yhteys
Säde Pirttimäkeen, sade.pirttimaki(at)evl.fi
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Singapore kartalla 

Ilkka ja Päivi Kastepohja

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen työn asiantuntija
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work