Toimintaa lapsille ja perheille

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Kauden 2020-2021 kerhoihin pääset ilmoittautumaan tästä

Huom. Ilmoittautumisaikaa jatkettu 31.8. saakka.

Kerhot ovat 2 - 5 vuotiaiden lasten tavoitteellista viikkotoimintaa. Kerhoissa liikutaan, ulkoillaan, leikitään, askarrellaan, musisoidaan ja hiljennytään. Toimintamme on maksutonta.

Ekavauvaryhmät

Ekavauvaryhmä on suljettu vertaisryhmä ja kohtaamispaikka ensimmäisen lapsensa saaneille perheille, joissa on n. alle puolivuotias vauva ryhmän alkaessa. Ryhmät kokoontuvat  maanantaisin ja torstaisin  Kuokkalan kirkolla elokuun puolesta välistä alkaen jouluun asti. Ryhmät täytetään ilmoittautumisen kautta ja kumpaankin mahtuu 8 perhettä.  Syksyn 2020 ryhmiin pääset ilmoittautumaan 25.8. asti tästä

Perhetoiminta alkaa syyskuun 2020 alussa.

Perhekerhot

Maanantaisin (7.9. alkaen) ja tiistaisin (1.9. alkaen) klo 9.30- 11.15 Kuokkalan kirkolla .

Alle kouluikäisille lapsille vanhemman, isovanhemman tai hoitajan kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista. Maanantain ja tiistain kerhoissa on viikoittain samanlainen ohjelma.

Taaperotupa

Perjantaisin klo 9.45- 11.15 Kuokkalan kirkolla (4.9. alkaen)

1 -vuotiaille vanhemman kanssa.  Ei ennakkoilmoittautumista.

Iskän kaa -ilta

Parittomien viikkojen tiistaina klo 18- 19.30 Kuokkalan kirkolla (8.9. alkaen)

Iskän- kaa illassa on mahdollisuus touhuta mukavia juttuja yhdessä oman lapsen, lapsenlapsen tai kummilapsen kanssa. Iltaan kuuluu pieni hartaushetki, mukavaa toimintaa yhdessä sekä iltapala. Iltaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Vauvaperhepesä

Tiistaisin klo 13- 14.30 Kuokkalan kirkolla (1.9. alkaen)

Vauvaperhepesä on vauvalle (alle 1 v.) ja vanhemmille sekä vauvaa odottaville avoin kohtaamispaikka.Ei ennakkoilmoittautumista.

Äitienilta

Parillisten viikkojen tiistaina klo 18- 20 Kuokkalan kirkolla (1.9. alkaen)

Café Kide avoin olohuone

Keskiviikkoisin klo 9- 11 Kuokkalan kirkolla

Kaikenikäisten avoin olohuone Kuokkalan kirkon kirkkotorilla, jonne voit tulla, milloin sinulle sopii ja olla sen aikaa kuin haluat. Vapaamuotoista yhdessäoloa.

PerheCafé - iltaperhekahvila

Torstaisin 10.9., 1.10., 5.11., 3.12. klo 17.30- 19

Vapaata leikkiä ja yhdessäoloa, iltahartaus, iltapala.
Viittomakieliset perheet mukana.

Päiväkerhot Polttolinja 29:ssä

Ilmoittautumisajan jälkeen, kysy vapaata kerhopaikkaa lapsellesi lastenohjaajilta (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Muskarit

Muskarit kokoontuvat Kuokkalan kirkolla keskiviikkoisin. Lisätietoja Terhi Hassinen p. 050 340 9893, terhi.hassinen(at)evl.fi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen saat tästä.

Lasten- ja perheiden kirkot

Lapsille- ja perheille järjestetään Kuokkalan kirkossa kirkkohetkiä, perhemessuja ja pääsiäis- ja joulukirkkoja. Näihin kaikkiin ovat tervetulleita kaikki lapset, perheineen, hoitajineen, kummeineen ja isovanhempineen.

Pyhäkoulu

Perhemessujen aikana ei ole pyhäkoulua. Pyhäkoulujen ajankohdat kannattaa tarkistaa jyvaskylanseurakunta.fi/tapahtumat.

Kuokkalan kirkon lastensalissa messun aikana kokoontuva pyhäkoulu alkaa kirkkosalissa. Pyhäkoulunohjaajalla on mukana lyhty, jonka kynttilän väri vaihtuu liturgisten värien mukaan. Johdantosanojen jälkeen pappi kutsuu alttarin eteen pyhäkoulunohjaajan ja pyhäkoululaiset. Lauletaan ja leikitään yhteislaulu: Jumalan kämmenellä (1. säk.), jonka aikana pappi ottaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalta ja ottaa siihen tulen alttarikynttilästä. Pappi antaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalle. Pyhäkoululaiset ja –ohjaajat siirtyvät Kristusvalon johdattelemana lastensaliin jatkamaan pyhäkoulua. Pyhäkoululaiset ja -opettajat osallistuvat yhdessä vanhempiensa tai pyhäkoulunohjaajan kanssa ehtoolliselle ja ehtoollisen jälkeen he palaavat takaisin lastensaliin. Vanhemmat hakevat lapset lastensalista messun päätyttyä.

Perheiden tapahtumat Kuokkalan kirkossa

su 9.8. klo 16 tai 18 tai ma 10.8. klo 18 Kouluun lähtevien siunaaminen, ilmoittautuminen to 6.8. mennessä tästä

la 29.8. Kummin kaa -päivä Äijälän talolla (Äijälänkuja 6), ilmoittautuminen 1. - 23.8. tästä

su 20.9. klo 10 Brunssi ja klo 11 Muksumessu

to 29.10. klo 17.30 Synttärit 4 -vuotiaille klo 17.30

su 8.11. klo 10 Brunssi ja klo 11 Muksumessu

pe 20.11. klo 18 - 20 Lapsenpäivän iltaleikit

ti 15.12. klo 18 Perheiden joulukirkko

Kirkonrotta Kideus

Kuokkalan kirkossa asuu Kideus kirkonrotta. Kirkonrotan repusta saat tarran kirkkokorttiisi Kuokkalan kirkossa järjestettävistä jumalanpalveluksista: messuista, perhemessuista ja perhekerhojen kirkkohetkistä.

Kideus Kirkonrotta piileksii kirkkosalissa ja tilaisuuden päätyttyä hänen repustaan saat tarran korttiisi. Kirkkokortteja löytyy kirkon eteisen pöydältä.

Kymmenestä tarrasta saa ikioman kirkkolahjan. Kirkkolahjan voi noutaa kirkon sakastista kirkon työntekijältä.

Kirkkokortti tukee perheiden jumalanpalveluskasvatusta ja kotien
kristillistä kasvatusta.

Yhdeydenotot ja kerhotiedustelut

Lastenohjaajat:
Teemu Kuikka 050 401 2793, teemu.kuikka(at)evl.fi
Heini Tarvainen 050 340 0697, heini.tarvainen(at)evl.fi
Marjatta Tuominen 050 380 0247, marjatta.m.tuominen(at)evl.fi
Eija Välilehto 050 407 9128, eija.valilehto(at)evl.fi

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Korhonen p. 050 340 9887, tiina.korhonen(at)evl.fi
Varhaiskasvatuksen pappi Liisa Ruusukallio p. 050 523 4134, liisa.ruusukallio(at)evl.fi

Anna palautetta toiminnastamme!