Palokka - lapsille ja lapsiperheille

Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän panisi kätensä heidän päälleen ja rukoilisi. Opetuslapset moittivat tuojia, mutta Jeesus sanoi:

"Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."

Matt. 19: 13-14

Ajankohtaista:

Palokan alueseurakunnan löydät myös Facebookista: Palokan alueseurakunnan varhaiskasvatus ja Instagramissa: vinkeet_varpaat.

Kauden 2020-2021 päiväkerhoihin pääset ilmoittautumaan tästä 2.8.2020 saakka.

Päiväkerhot
Perhepysäkit
Apua arkeen
Pyhäkoulu
Muskarit
Tapahtumat-sivulta voit etsiä tietoja tapahtumistamme. Klikkaa kohta Lapsille ja perheille ja valitse kohdasta Etsi alueseurakunnittain Palokan alueseurakunta.

Päiväkerhot

... ovat 3-6-vuotiaiden lasten viikkotoimintaa. Kerhot kokoontuvat kerran tai kahdesti viikossa 2 ½ tuntia kerrallaan. Päiväkerhoissa leikitään, liikutaan, musisoidaan, tehdään kädentöitä, näytellään, hiljennytään kristinuskon perusasioiden äärellä... Kirkkovuoden kulloiseenkin ajankohtaan liittyvät asiat ja tapahtumat ovat luontevasti esillä toiminnassa, mm. hartauksissa.

Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kunkin ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan, joten eri ryhmien ohjelmissa on eroja. Lastenohjaajamme ovat sekä koulutuksensa että kokemuksensa puolesta kasvatuksen vahvoja ammattilaisia. Päiväkerhot ovat kaikille maksuttomia.

Perhepysäkit

Tällä hetkellä perhepysäkki kokoontuu Zoom-palvelussa perjantaisin klo 10-11 yhdessä Tikkakosken alueseurakunnan kanssa. Klikkaa lisätietoa saadaksesi kerhoon päästäksesi tästä. Rullaa sivua alas ja paina perjantain kuvaa päästäksesi kerhoon.

... ovat kaikille avoimia, maksuttomia ryhmiä, joihin ei tarvitse
ilmoittautua etukäteen.

Voitte jakaa lapsiperheen arkea toisten, samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja tulla silloin, kun teille sopii. Lapsella tulee olla mukana oma aikuinen; äiti, isä, hoitaja, kummi, isovanhempi...

Pysäkeillä pientä tarjoilua, jossa myös vapaaehtoinen maksu. Voitte tuoda mukananne myös omia eväitä.

Apua arkeen

Tarvitsisi käydä asioilla, mutta lasta ei voi ottaa mukaan.

Kaipaisin hetken hengähdystä.

Haluaisin jutella.

Kaipaisin apua perheen arjessa.

Mikäli edellä olevat kuulostavat tutuilta, ota yhteyttä Palokan alueseurakunnan lastenohjaajiin.

Yhteystiedot löytyvät tämän sivun alalaidasta.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on tällä hetkellä tauolla Palokan kirkon remontin takia, jonka on arvioitu valmistuvan kesällä 2021. Tiedotamme lisää asiasta myöhemmin tällä sivulla,  Henki&elämä -lehdessä, Facebookissa ja Instagramissa.

Kirkkovuosi

Kunpa jokainen voisi kokea arjessa Jumalan maailman iankaikkisuutta! Kirkossa lasketaan aikaa väreillä eikä numeroilla. Väri kertoo enemmän tunteesta kuin määrästä, enemmän merkityksestä kuin kiireestä.

Kirkkovuosi alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin. Se on siis niin kuin Jeesuksen elämäkerta, joka alkaa syntymän odotuksesta ja päättyy päähenkilön seuraajien tulevaisuuden näkymiin. Kirkkovuoden seuraaminen auttaa meitä ottamaan huomioon elämän kokonaisuuden, kuoleman ja iankaikkisuuden.

Kirkkovuotta rytmittävät kolme suurta juhlaa: joulu, pääsiäinen ja helluntai. Ennen joulua vietettävä neljän viikon adventtiaika on jouluun valmistautumista ja ennen pääsiäistä vastaavasti pidetään seitsemän viikkoa kestävä paasto. Pääsiäisen jälkeiset seitsemän viikkoa ovat yhtä valkoista pääsiäisjuhlaa, joka huipentuu tulipunaiseen helluntaihin, seurakunnan syntymäpäivään.

Kaikki näiden aikojen väliin jäävät viikot ovat vihreää kasvun aikaa. Koska pääsiäistä vietetään aina kevätpäivän tasauksen jälkeisen täyden kuun jälkeisenä viikonloppuna, pääsiäisellä ei ole tiettyä päivämäärää vaan sen ajankohta vaihtelee maaliskuun ja huhtikuun lopun välillä. Kevätpäiväntasauksen tarkka ajankohta vaihtelee 19.-29.3.välisenä aikana.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Palokan alueseurakunta Tikkakosken alueseurakunta