4233930_tapiolan kuoro_M.jpg

Tapiolan kuoro ja Vox Aurea esittävät Sibeliusta

28.9.2015 09.28

Tapiolan kuoro on ensimmäinen lapsikuoro maailmassa, joka esittää kokonaisen konsertillisen Sibeliuksen kuoroteoksia. Se esiintyy Taulumäen kirkossa Vox Aurean kanssa ensi perjantaina

Yksi Suomen tunnetuimmista lapsi- ja nuorisokuoroista esiintyy Jyväskylässä Vox Aurean kanssa Taulumäen kirkossa. Kuorot konsertoivat ensimmäistä kertaa yhdessä.

Tapiolan kuoro on ensimmäinen lapsikuoro maailmassa, joka esittää kokonaisen konsertillisen Sibeliuksen kuoroteoksia. Siihen on syynsä: Sibelius ei koskaan säveltänyt lapsikuorolle. Tämä ei kuitenkaan estänyt taiteellista johtajaa Pasi Hyökkiä, joka päätti tehdä Sibeliuksen rakastetuimmista seka- ja mieskuorolauluista lapsikuoroversioita säveltäjämestarin 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Sibelius Tapiolan kuorossa -konsertissa esiintyy myös jyväskyläläinen Vox Aurea johtajanaan Sanna Salminen. Kahden kuoron taustoista löytyy yksi yhteinen tekijä: Kari Ala-Pöllänen, joka on ollut molempien kuorojen pitkäaikainen johtaja.
Konsertti kuullaan Taulumäen kirkossa perjantaina 2.10. klo 19.
Liput Lippupisteestä (17,50 / 12,50 €) ja tuntia ennen ovelta.

www.tapiolankuoro.fi