Vaajakosken alueseurakunta

Vaajakosken alueseurakunta muuttaa väistötiloihin helmikuun 2022 aikana! Toiminta on Vaajakosken kirkolla loppunut kirkon remontin vuoksi. Väistötiloina toimivat Vesmannintie 6 ja Varaslahdentie 6.

Koivuniemen leirikeskuksen kappelissa messut sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10. Mahdollisuus yhteiseen kirkkokyyditykseen bussilla, lähtö Vaajakosken kirkon parkkipaikalta sunnuntaisin klo 9.30. Kaunisharjun kerhotilan toiminta jatkuu entisellään.

Vesmannintie 6 järjestetään joka arkiaamu maaliskuun alusta lähtien Cafe hyvä hetki. Paikalle voi tulla klo 8-12. Klo 8-10 tarjoillaan puuroa ja kahvia. Klo 10 pidetään hartaus. Muuten aamuissa on mahdollisuus viettää aikaa toisten seurakuntalaisten kanssa ja keskustella seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Työaloista Vesmannintiellä toimivat diakoniatyö (esim. vastaanotot ja ryhmätoiminta), varhaiskasvatus ja suntioiden työpiste.

Varaslahdentie 6 toimivat nuorisotyö ja musiikkityö. Myös erilaiset ryhmät toimivat täällä (esim. miestenpiirit ja rukousryhmät) ja muskarit. Pappien (diakoniapappia lukuunottamatta), kanttoreiden ja nuorisotyöntekijöiden työpisteet sijaitsevat täällä.

Vaajakosken alueseurakunta on vireä ja elinvoimainen alueseurakunta itäisessä Jyväskylässä.

Vaajakoski on alueena moni-ilmeinen. Se on osaltaan maanviljelysaluetta, mutta myös vanha ja vahva teollisuuspaikkakunta. Alue on laaja käsittäen ydinkeskustan, osan Väinölän alueesta, Jyskän, Savonmäen, Kotimäen, Tölskän, Kaunisharjun, Haapaniemen, Hupelin, Oravasaaren, Haukanmaan ja Leppälahden.

Yritystoiminta on Vaajakoskella vahvaa, erityisesti Pandan makeistehdas on monille tuttu. Vaajakosken alueella asuu noin 15000 ihmistä, seurakunnassa työntekijöitä on 18.

Toimintaa on kaikenikäisille, pikkulapsista ikäihmisiin. Erilaiset kerhot ja perhetyö keräävät paljon seurakuntalaisia yhteen. Nuorisotyö toimii vahvasti yhteistyössä alueen koulujen kanssa. Rippikoulu tavoittaa yli 85 % alueen nuorista. Rippikoulusta saadun hyvän kokemuksen kautta sekä isoskoulutukseen että kerhonohjaajakoulutukseen osallistuu paljon nuoria.

Jumalanpalveluselämä on aktiivista. Alueseurakunnan musiikkityö on vahvaa ja se elävöittää jumalanpalveluselämää seurakuntalaisten iloksi. Messussa seurakuntalaiset kohtaavat ja hengellinen elämä vahvistuu!

Aluekappalainen
Vaajakosken alueseurakunta
Varaslahdentie 6
40800 Vaajakoski