Yläkaupungin Yön vihkilauantai 21.5.

Jyväskylän seurakunta tarjoaa avioliittoa harkitseville yksinkertaisen ja rennon tavan mennä naimisiin toukokuussa 2022.

Seurakunnan papit Ville Tikkanen ja Annemari Siistonen vihkivät pareja Jyväskylän Kaupunginkirkossa keskellä keväistä Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaalia 21.5. kello 12 alkaen.  

Päivän aikana vihitään enintään viisi mukaan ilmoittautunutta paria. Vihkiaikojen varauslomake aukeaa seurakunnan nettisivuille perjantaina 1.4. ja sulkeutuu perjantaina 13.5. klo 14 tai heti kun kaikki vihkiajat on varattu.

Vihkiaikojen varaus on päättynyt.

Vihittäväksi saapuvat tarvitsevat mukaansa toistensa lisäksi vain sormukset, henkilöllisyystodistukset sekä todistukset avioliiton esteiden tutkinnasta. Seurakunta vastaa parien vihkimisestä sekä hetkeen sopivasta elävästä musiikista

Hääpari

Muista nämä!

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että

  • vihittävät ovat rippikoulun käyneitä täysi-ikäisiä kirkon jäseniä tai
  • vähintään toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai yhteisöön Suomessa tai ulkomailla.

Katso tarkemmin: kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytykset.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa netissä osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Aluekeskusrekisterissä tai Digi- ja väestötietovirastossa. Esteidentutkintatodistus on voimassa neljä kuukautta, jonka kuluessa vihkimisen tulee tapahtua.