Vie rakkaasi ulos – vihille luonnon keskellä

Jyväskylän seurakunta tarjoaa avioliittoa harkitseville persoonallisen ja mutkattoman tavan mennä naimisiin elokuussa 2021.

Seurakunnan papit vihkivät pareja Suomen luonnon päivänä 28.8. kello 13 alkaen järvien, metsien ja harjujen maisemissa, yhteensä viidessä paikassa eri puolilla Jyväskylää.  

Vihkimispaikkoja ovat Harjun portaat Jyväskylän keskustassa, Paljaspään huippu Säynätsalossa, Kalasaaren paviljongin ranta Päijänteellä, Naissaaren puisto Vaajakoskella sekä Korpilahden satama.

Päivän aikana vihitään enintään 25 paria, viisi kussakin paikassa. Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa 24.5. ja sulkeutuu 16.8.

Vie rakkaasi ulos

Muista nämä!

Vihittäväksi saapuvat tarvitsevat mukaansa toistensa lisäksi vain sormukset, henkilöllisyystodistukset sekä todistukset avioliiton esteiden tutkinnasta. Seurakunta vastaa parien vihkimisestä, vihkipaikkojen lupajärjestelyistä sekä haluttaessa tunnelmaan sopivasta elävästä musiikista. Tapahtuma on maksuton.

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteiden tutkinnan voi hoitaa osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, aluekeskusrekisterissä tai maistraatissa. 

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että vihittävät ovat rippikoulun käyneitä täysi-ikäisiä kirkon jäseniä tai vähintään toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai yhteisöön Suomessa tai ulkomailla. Katso: kirkollisen vihkimisen edellytykset.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Vihkimisissä noudatetaan tuolloin voimassa olevia koronaohjeistuksia.