Mikä Saapas?

• ev.lut. kirkon yksi nuoriso- ja erityisnuorisotyön muoto.

• toteuttaa etsivän työn menetelmää.

• toimintakokonaisuus muodostuu KatuSaappaasta, FestariSaappaasta ja NettiSaappaasta

• tarjoaa nuorisotyön palveluita nuorille, jotka viettävät aikaansa muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä.

• toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana siellä, missä nuoret viettävät aikaansa.

Saapas-ryhmän toiminta perustuu:

• vapaaehtoisuuteen

• luottamukseen

• avoimuuteen

• jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin

Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö. Toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Lasten ja Nuorten Keskus ry.

Iso kiitos kaikista kohtaamisista ja pitkistä keskusteluista KatuSaappaassa kaudella 2020, ja iso kiitos kaikille vapaaehtoisillemme.

Toiminta on nyt talvitauolla.

Haluaisitko antaa aikaasi kuuntelemalla ja kohtaamalla nuoria? Oletko yli 18-vuotias tai juuri täyttämässä? Tule tekemään arvokasta työtä yhdessä meidän kanssa. Koulutus on ilmainen. Haastattelemme kaikki hakijat. Ilmoittaudu Hanna-Mairelle tai Petrille.

Saapas-tuki: p. 0400 271 734 (päivystysaikoina)

Instagram: Jyväskylän Saapas

Erityisnuorisotyönohjaaja vs.