Mikä Saapas?

• ev.lut. kirkon yksi nuoriso- ja erityisnuorisotyön muoto.

• toteuttaa etsivän työn menetelmää.

• toimintakokonaisuus muodostuu KatuSaappaasta, FestariSaappaasta ja NettiSaappaasta

• tarjoaa nuorisotyön palveluita nuorille, jotka viettävät aikaansa muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä.

• toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana siellä, missä nuoret viettävät aikaansa.

Saapas-ryhmän toiminta perustuu:

• vapaaehtoisuuteen

• luottamukseen

• avoimuuteen

• jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin

Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö. Toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Lasten ja Nuorten Keskus ry.

Saapas on tällä hetkellä talvitauolla, jatkamme maaliskuussa 2022.

Haluaisitko antaa aikaasi kuuntelemalla ja kohtaamalla nuoria? Oletko yli 18-vuotias tai juuri täyttämässä? Tule tekemään arvokasta työtä yhdessä meidän kanssa. Koulutus on ilmainen. Haastattelemme kaikki hakijat. Ilmoittaudu Ilkalle.

Saapas puh. 0400 271 734 (päivystysaikoina)

Instagram: Jyväskylän Saapas

Erityisnuorisotyönohjaaja