Hyppää sisältöön

Hiljaisuuden retriitti

Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan,
niin saatte vähän levähtää.
      Mark 6:31

Kynttilöitä ikonin edessä

Jyväskylän seurakunnan oppilaitostyö järjestää hiljaisuuden retriittejä vuosittain. Ne on suunnattu opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle.

Seuraava Hiljaisuuden retriitti järjestetään 24.4. -26.4.2020 Mutasen leirikeskuksessa. Ilmoittautuminen aukeaa maaliskuun alussa.

Hiljaisuuden retriittiin on tervetullut jokainen rauhoittumista kaipaava. Mukaan mahtuu 8 ihmistä. Retriittimajoitus yhden hengen huoneissa. Lisätietoja voit kysellä retriittiohjaajana toimivalta oppilaitosdiakoni Elina Lintulahdelta: elina.lintulahti@evl.fi

Perustietoa hiljaisuuden retriitistä

Retriitissä voit hiljentää elämääsi ja hellittää velvoitteistasi. Retriitissä saat antaa tilaa itsellesi; voit lukea, kirjoittaa tai ihan vain levätä. Sinulla on mahdollisuus kuunnella sisintäsi, rukoilla ja etsiä Jumalaa. Halutessasi voit jutella mielessäsi pyörivistä asioista valittuina aikoina ohjaajien kanssa. Ohjelma koostuu ruokailusta, ulkoilusta, levosta, saunomisesta, hiljaisuudesta, yhteisistä meditatiivisista hartauksista ja viriketeksteistä.

Yhteinen hiljaisuus ja luonnonrauha kuljettavat ajatuksia kohti oman sisimmän sivuun jääneitä viestejä. Jokainen kulkee hiljaisuudessa oman matkansa. Kukaan ei esitä toiselle vaatimuksia. Hiljaisuudessa saa olla omissa oloissaan, yhdessä elämän syvyyden äärellä. Irrallisuuden tunne ja stressi voivat vähentyä; elämän yksinkertaisuus ja pyhyys saavat tilaa. Elämää voi katsella entistä avoimemmin.