Päihdetyö

Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö voivat hallitsemattomina aiheuttaa riippuvuutta ja vaikeuksia jokapäiväiseen elämään niin perheiden, läheisten kuin yksityistenkin ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voit luottamuksellisesi keskustella myös, jos päihteiden käyttö vaikeuttaa omaasi tai läheistesi elämää. Älä jää yksin, apua on saatavilla.

Nuoren päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä myös erityisnuorisotyöntekijöihin tai oman alueesi nuorisotyönohjaajaan.

Ota rohkeasti yhteyttä työntekijään ja sovi tapaaminen. Voit sopia ajan soittamalla (voit jättää myös soittopyynnön, jätä silloin myös numerosi johon toivot soitettavan)  tai lähettämällä sähköpostia.

Apumme on luottamuksellista, maksutonta ja avointa, eikä asiakkuus edellytä kirkon jäsenyyttä.

Jyväskylän seurakunnan diakoniatyö järjestää vertaistukiryhmiä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti. Seuraava Vanhemmuudenkaari-ryhmä alkaa Kuokkalan kirkolla 2.9.2019. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: diakoni Kirsti Kataikko puh. 050 549 7007. Lisätietoa ryhmästä löydät myös tästä linkistä.

Kirkkopalveluiden Riippuvuustyön kehittämisyksikön Yhdessä kokoNAINEN -hanke ja Jyväskylän seurakunnan diakoniatyö järjestää syksyllä 2019 ryhmän päihteitä käyttäville tai päihteiden käytöstä toipumassa oleville naisille. KokoNaiset-ryhmä tarjoaa tukea ja apua arjen hallintaan sekä paikan ja hetken pysähtyä naisen elämän tärkeiden teemojen äärelle. Ryhmässä kohtaamme toisemme ensisijaisesti naisina, emmekä esimerkiksi äiteinä tai päihteidenkäyttäjinä. Ryhmän vetäjinä toimivat diakonissa Päivi Itkonen Jyväskylän seurakunnasta ja diakoni hanketyöntekijä Laura Pöyhönen Kirkkopalveluista. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Lauralle puh. 040 643 4291. Lisätietoa ryhmästä löydät myös tästä linkistä.

Diakoniatyöntekijät auttavat