"Lupaan olla sun"

Kutsuuko tunnelmallinen mutta vaivaton mahdollisuus solmia avioliitto?

Kuokkalan kirkon ovet ovat avoinna kynttilänpäivän iltana 2.2.2020 kello 16–22, ja paikalle voivat saapua vihittäväksi kaikki kirkollisen vihkimisen edellytykset täyttävät pariskunnat.

Toinen toistanne -hääyössä vihkijöinä toimivat seurakunnan papit, ja häämusiikista vastaavat seurakunnan musiikin ammattilaiset. Pareille tarjotaan kirkolla lisäksi kakkukahvit ja mahdollisuus pienimuotoiseen hääkuvaukseen.

Myös parin läheiset ovat tervetulleita, ja kahvituksen voi varata 15 vieraalle. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Huom! Tapahtuman kaikki ajat on varattu. Muita vihkipaikkoja ja -aikoja voi tiedustella kirkkoherranvirastosta.

Vihittäväksi saapuvat tarvitsevat mukaansa

• tulevan puolisonsa ja sormukset,
  • molempien henkilöllisyystodistukset
  • todistukset avioliiton esteiden tutkinnasta sekä
  • tarvittaessa todistus toiseen kristilliseen kirkkoon tai yhteisöön kuulumisesta.
Toinen toistanne

Esteiden tutkinta

Lakisääteinen avioliiton esteiden tutkinta on tehtävä viimeistään 7 vuorokautta ennen vihkimistä.

Esteiden tutkinnan voi hoitaa netissä (esteidentutkinta.fi), vihittävien oman seurakunnan kirkkoherranvirastossa tai maistraatissa. Jos toinen puolisoista on ulkomaalainen, esteiden selvittely voi kestää pidempään.

Jyväskylän seurakunnan kirkkoherranvirasto

Kirkollinen vihkiminen

Kirkollisen vihkimisen voi saada Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun käynyt täysi-ikäinen jäsen.

Jos vain toinen on jäsen, on toisen kuuluttava johonkin kristilliseen kirkkoon tai yhteisöön Suomessa tai ulkomailla (esimerkiksi ortodoksinen tai katolinen kirkko, vapaakirkko tai helluntaiseurakunta). Tästä on oltava myös kirjallinen todistus omasta seurakunnasta.

Jyväskylän seurakunnan kirkkoherranvirasto

Ennakkoajanvaraus

Mahdollisen ruuhkan välttämiseksi toivomme kaikilta pareilta ennakkoajanvarausta. Ajanvarauslomake sulkeutuu torstaina 30.1.2020.

Varaa aika nyt

Kysy lisää