Tervetuloa rippikouluun, 411 ryhmään!

Leirin aika ja paikka: 7.-14.6.2021, Nuorisokeskus Marttinen, Virrat
Konfirmaatio:  20.6.2021, Kuokkalan kirkko (Syöttäjänkatu 4)

Leiriviikko lähestyy! Tässä vielä koottuna leiriin ja konfirmaatioon liittyvää tietoa:

Leirin kokoonpano

Meitä on 26 leiriläistä, 6 isosta, nuorisotyönohjaaja Ulla-Maija, pappi Miika, kesäkanttori Anni ja yövahti Saimi.

Lähtö leirille

7.6. klo 12 Kuokkalan kirkolta yhteisellä bussikyydillä.

Matkan ajan käytämme seurakunnan tarjoamaa kasvomaskia. Ymmärrämme toki, jos esim. astmaperäisten oireiden vuoksi, et voi pitää maskia. Saavuttuamme leiripaikkaan aloitamme keskuksen antamalla alkuinfolla ja välipalalla. Lounas on syytä syödä ennen lähtöä kotona.

Paluu kotiin

14.6. bussi kuljettaa meidät lounaan jälkeen Kuokkalan kirkolle, missä harjoittelemme hieman konfirmaatiota varten ja kokeilemme alboja.

Kotimatkalle pääset viimeistään klo 16.30

Konfirmaatio

Sunnuntaina 20.6. vietämme konfirmaatiota Kuokkalan kirkossa kahdessa ryhmässä klo 10 ja klo 12. Tämä ryhmäjako tehdään seuraavien koronaohjeistusten varmistuttua 28.5. Tiedon omasta konfirmaatioajastasi olet saanut tekstiviestillä. Kanssasi kirkkoon voi tulla 6 läheistä. Konfirmaatiota varten voit miettiä kummin tai muun valitun ihmisen, joka siunaa yhdessä ohjaajien ja isosen kanssa sinua. Konfirmaation käytännöistä ohjeistamme vielä lähempänä juhlapäivää tarkemmin. . Tilaisuus kestää noin tunnin. Nuorten kuvaamiseen ja onnitteluun jää hetki aikaa sen jälkeen.

Leiripaikka

Vietämme viikon Nuorisokeskus Marttisessa Virroilla (marttinen.fi)

Keskuksessa on meidän kanssamme samaan aikaan muita leirejä, mutta ruokailut ja opetustilat on sijoitettu niin, että pystymme viettämään viikon riittävän erillämme.

Majoittuminen

Ryhmämme majoittuu omaan rakennukseensa 5-6 hengen huoneissa. Huonekuntia muodostettaessa kuuntelemme toiveitasi.

Leiripäivä

Päiväohjelma alkaa aamupalasta klo 9.05 ja yön hiljaisuus alkaa klo 23.00. Yörauhan takaa yövahtimme Saimi. Päivän aikana syödään viisi kertaa, joten nälkää ei tarvitse pelätä. Syömisen lisäksi opiskellaan, touhutaan, liikutaan, lauletaan, pysähdytään hartauteen, uidaan ja pidetään hauskaa!

Mitä ottaa mukaan

• riittävästi vaatetta vaihtelevaan säähän ja vaihtovaatetta
  • peseytymistarvikkeet ja henkilökohtaiset hygienian tuotteet
  • omat lääkkeet
  • pyyhe ja uimavarustus – saunomismahdollisuus kahtena päivänä
  • kengät liikkumiseen – lähellä mm. luontopolku
  • lakanat (aluslakana, pussilakana, tyynyliina)
  • muistiinpanovälineet
  • rahaa, jos aiot ostaa kahviosta (jossa kuitenkin kohtalaiset kovat hinnat)
  • maltillinen määrä omia herkkuja voi olla kiva

Leirille ei kannata ottaa arvokkaita laitteita, joiden hajoamista pelkäät. Seurakunnan vakuutus ei korvaa rikkoutunutta omaisuutta leirillä. Minkäänlaisia päihteitä ei voi tuoda leirille. Energiajuomat on myös jouduttu rajaamaan leiriltä pois.

Puhelimista

Puhelimella on mukava pitää yhteyttä vaikkapa kotiin ja saatamme välillä hyödyntää puhelimia yhteisissä työskentelyissä. Ne eivät saa kuitenkaan häiritä yhteistä ohjelmaa. Jos puhelin vaivaa keskittymistä yhteisissä hetkissä, joudumme viemään ne sivummalle toiminnan ajaksi. Meidän on myös varmistettava, että jokainen saa riittävästi lepoa yön aikana. Siksi jollain leireillä on ollut tapana kerätä puhelimet yösäilöön, jos ne aiheuttavat levottomuutta yörauhan aikaan.

Korona ja hygienia

Seurakunta tarjoaa tarvittavat kasvomaskit matkojen ja ruokailujen yhteyteen viikon ajaksi, eli tilanteisiin, joissa olemme oman ryhmän ulkopuolisten ihmisten läheisyydessä. Oman ryhmän kesken emme kuitenkaan pidä maskeja. Huolehdimme käsihygieniasta, ja seurakunnan puolesta mukana on myös käsidesiä.

Vielä lopuksi

Onpa mahtavaa, kun näyttää siltä, että todella pääsemme leirille! Jatketaan yhteydenpitoa. Kysykää rohkeasti, jos jokin asia mietityttää.

Aurinkoista kesän alkua toivottaen,

Miika, Ulla-Maija ja Anni

Nuori seisoo käsillä terassilla. Rantanäkymä ja auringonlasku taustalla. Tekstinä: Minä olen ihme.

Kuokkalan alueseurakunta
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4