Rippikoulu 511

"Moikka riparilainen ja riparilaisen huoltajat! Tältä sivulta löydät tiedot rippikoulusi ennakkotapaamisista ja myöhemmin myös leiriä ja konfirmaatiota koskevat tarkat tiedot. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia kevään aikana. Tiedotamme niistä aina erikseen s-postilla".

511 leirikirje:

Leirimme alkaa 5.7.2021 Nuorisokeskus Marttisissa. Yhteiskuljetus bussilla leirille lähtee Säynätsalon kirkolta klo 12.00. Reitti kulkee Neulaskodin (Pihkatie 4, klo 12.15) kautta Marttisiin. Leiri päättyy 12.7. Paluukyyti on perillä Neulaskodilla n. klo 14.30 ja Säynätsalon kirkolla n. klo 14.45.

Mukaan leirille tarvitset:
 1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.
 2. Pyyheliinan ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.
 3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona.
 4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.
 5. Kirjoitusvälineet.
 6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin.
 7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.

Marttisissa majoitutaan 8 hengen hirsimökeissä, jotka on jaettu kahden hengen huoneisiin. Mökeissä on yhteiset olohuoneet ja wc/suihkutilat. Tilaa on rajatusti, mutta koitamme yhdessä järjestää kavereille mahdollisuuden olla samoissa huoneissa. Ruokailut tapahtuvat yhteisissä ruokatiloissa, joita käyttävät myös muut Marttisissa järjestettävät leirit. Tämän vuoksi joudumme ruokailujen yhteydessä käyttämään maskeja. Maskit saa meiltä.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Leirille ei saa lähteä kipeänä. Mikäli leiriläinen sairastuu, tulee hänet toimittaa huoltajien toimesta pois leiriltä ja koronatestiin viipymättä. Rippikoulun käyminen tässä tapauksessa järjestetään loppukesän aikana. Mikäli leirillä todetaan koronatapaus, leiri keskeytyy. Tällöin leiri pidetään loppuun etärippikouluna. Mikäli koronatilanne ei salli rippikoulun pitämistä leirimuotoisena, se järjestetään päiväkouluna Neulaskodilla tai Säynätsalon kirkolla 5.7.-12.7. välisenä aikana. Jos kokoontuminen on kokonaan rajoitettua, leiri järjestetään etärippikouluna.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

Konfirmaatio on Säynätsalon kirkossa sunnuntaina 18.7. klo 10.00 ja 12.00. Kirkon rajallisen tilan vuoksi ryhmä jaetaan kahtia. Konfirmaatioon osallistuvien vieraiden määrää joudutaan todennäköisesti rajoittamaan koronan vuoksi. Rippikoululaiset tulevat kirkkoon 30min aiemmin albojen pukemista ja ohjeistusta varten. Konfirmaatiota harjoitellaan 16.7. klo 11.30 ja 13.00. Toiveita konfirmaatioryhmästä (klo 10 tai 12) voi esittää s-postilla Antille. Ryhmäjako julkaistaa toukokuun aikana.

Kysymyksiä ja huomioitavia juttuja voi esittää Antti Pirttimäelle tai Esko Heleniukselle. Sähköposti tavoittaa meidät varmiten.
Tule mukaan mukanasi reipasta ja uteliasta mieltä!

Nuorisokeskus marttinen: www.marttinen.fi

Vanhat tiedot:

Yhteiset tapaamiset (5krt) ennen leiriä kevätkaudella 2021:

Starttikirkko keskiviikkona 27.1. klo 18-19.15. etänä.

Alustana toimii Säynätsalon alueseurakunnan Youtube-kanava. Tarkemman linkin saatte sähköpostissa lähiaikana erikseen.

Riparihärdelli 1: 10.2. klo 17.30-19.00. Kokoonnumme Zoom -ohjelman välityksellä. Saat linkin kokoontumiseen s-postiisi. Tässä tilaisuudessa esittelemme seurakunnan työaloista varhaiskasvatuksen, lähetystyön, diakonian ja nuorisotyön. Jos et pääse jostain syystä lijoille, voit osallistua samaan tilaisuuteen ryhmän 512 mukana 11.2. klo 17.30-19.00.

Ripärihärdelli 2: Etätapaaminen Zoomissa, saat kutsun s-postiisi. 17.3. klo 17.30-18.45. Tässä tilaisuudessa tutustutaan kirkkoon, hautausmaahan, suntion, kanttorin ja papin työhön, sekä urkuihin.

Osallistuminen jumalanpalvelukseen huhtikuun aikana Säynätsalon kirkossa, sekä vastaaminen Classroomissa siihen liittyviin kysymyksiin (avautuu maaliskuun lopulla). Valitse yksi sunnuntain jumalanpalvelus kolmesta vaihtoehdosta: 11.4; 18.4. tai 25.4. Ilmoittaudu paikan päällä klo 9.50 papille. Varaa aikaa n. klo 11.30 saakka. Jos jumalanpalveluksia ei koronatilanteen vuoksi järjestetä livenä, voit katsoa Säynätsalon alueseurakunnan tai Henki ja Elämä Youtube-kanavalta kirkosta striimatun jumalanpalveluksen.

Nuorten konsertti striimattuna to. 22.4. klo 18. Saat linkin ja ohjeet lähempänä sähköpostilla.

Vanhempainilta Zoom -ohjelman välityksellä 5.5. klo 18.00-19.15. Tähän tilaisuuteen kutsumme riparilaiset ja heidän huoltajat. Tilaisuudessa käydään läpi leiriä ja konfirmaatiota koskevat käytännön asiat. Linkin tapaamiseen saat sähköpostilla.

Varsinainen rippikoulun leirijakso on 5.-12.7.2021 Marttisten leirikeskuksessa, Virroilla. Leirille järjestetään yhteiskuljetus.

Konfirmaatio järjestetään kahdessa ryhmässä sunnuntaina 18.7. klo 10 ja klo 12 Säynätsalon kirkossa.

Nähdään riparijuttujen merkeissä!

terkuin,