Hyppää sisältöön

Rippikoulu 512

"Moikka riparilainen ja riparilaisen huoltajat! Tältä sivulta löydät tiedot rippikoulusi ennakkotapaamisista ja myöhemmin myös leiriä ja konfirmaatiota koskevat tarkat tiedot. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia kevään aikana. Tiedotamme niistä aina erikseen s-postilla".

 

512 Leirikirje: 

Moi Rippikoululaiset ja kotiväki! 

Tässä kirjeessä tärkeää tietoa tulevasta leiristämme! Luettehan huolellisesti. 

Ennen leiriä meillä on tutustumistapaaminen 15.7. klo 15-16.30 Säynätsalon seurakuntakodilla. Pääsemme näkemään toisemme ja sopimaan viime hetken asioita. Paikalla ovat myös leirin isoset! 

Leirimme alkaa ma 19.7.2021 Haapaniemen Hiippakuntakartanossa, Kuortaneella. Yhteiskuljetus bussilla leirille lähtee Säynätsalon kirkolta klo 15.15. Reitti kulkee Neulaskodin (Pihkatie 4, n. klo 15.30) kautta Haapaniemeen. Leiri päättyy ma 26.7. Paluukyyti on perillä Neulaskodilla n. klo 13.45 ja Säynätsalon kirkolla n. klo 14.00. Bussimatka kestää noin 2h 30 min. 

Mukaan leirille tarvitset:
1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.
2. Pyyheliinan ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.
3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta! Riparilla liikutaan joka päivä ulkona. (Huom. myös kengät!)
4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.
5. Kirjoitusvälineet.
6. Kannattaa ottaa myös helposti jalkaan vedettävät kengät, siirtymiä on paljon.
7. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin.
8. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.

 

Majoittuminen, leiripaikka ja ohjelma: 

Haapaniemessä majoitumme pääosin 2 hengen huoneissa kahdessa eri majoitusrakennuksessa. Pyrimme majoittamaan kaikki toiveiden mukaisen majoituskaverin kanssa. Miettikää majoituskaveritoiveenne valmiiksi 15.7. tapaamiseen. Tyttöjen majoitusrakennuksessa huoneilla on yhteiset wc/suihkutilat, poikien rakennuksessa huoneissa on omat wc/suihkutilat. Tyttöjen ja poikien majoitusrakennukset ovat määräytyneet henkilömäärien mukaan. 

Haapaniemi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kuortanejärven rannalla. Kanssamme ei ole muita ryhmiä samaan aikaan. Alueella on useita eri rakennuksia, joissa toimintamme tapahtuu. Ruoka on huhujen mukaan herkullista, ja sitä saamme 5 kertaa päivässä. Katso lisää: www.hiippakuntakartano.fi 

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

 

Tärkeää tietää: 

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa. Jyväskylän seurakunnan tarkemmat leirisäännöt löytyvät linkkinä kirjeen lopusta, tutustuthan niihin!

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Leirille ei saa lähteä yhtään kipeänä. Suosittelemme erityistä huolellisuutta jo hyvissä ajoin ennen leiriä, että sairastapauksilta vältyttäisiin. Mikäli rippikoululainen sairastuu leirillä, tulee hänet toimittaa huoltajien toimesta pois leiriltä ja koronatestiin viipymättä. Mikäli leiri keskeytyy tai jää kokonaan väliin sairastumisen takia, pyritään siihen, että nuori voi suorittaa rippikoulun jollakin muulla tavalla tai muun ryhmän kanssa loppuun kesän aikana. Leirillä noudatamme kulloinkin voimassaolevia korona-turvallisuusohjeistuksia. Turvallisuussyistä emme ota leirin aikana vastaan vierailijoita kotoa. Mikäli leirillä todetaan koronatapaus, leiri keskeytyy. Tällöin leiri pidetään loppuun etärippikouluna. Mikäli koronatilanne ei salli rippikoulun pitämistä leirimuotoisena, se järjestetään päiväkouluna Säynätsalon seurakuntakodilla tai Neulaskodilla 19.-26.7. välisenä aikana. Jos kokoontuminen on kokonaan rajoitettua, leiri järjestetään etärippikouluna. 

 

Konfirmaatio ja konfirmaatioharjoitukset:

Konfirmaatio on Säynätsalon kirkossa sunnuntaina 1.8.2021 klo 10.00 (ryhmä 1) ja 12.00 (ryhmä 2). Kirkon rajallisen tilan vuoksi ryhmä jaetaan kahtia niin, että ryhmässä 1 ovat sukunimen mukaan aakkosista A-L, ryhmässä 2 M-U. Konfirmaatioon osallistuvien vieraiden määrää joudutaan todennäköisesti myös rajoittamaan koronan vuoksi. Konfirmaatiopäivänä rippikoululaiset tulevat kirkkoon 30min aiemmin albojen pukemista ja ohjeistusta varten. Jos jostakin syystä toivotte konfirmaatioryhmän vaihtoa (klo 10 tai 12), laita s-postia Lauralle.
Konfirmaatioharjoitukset ovat pe 30.7. klo 13 (ryhmä 1) ja klo 15 (ryhmä 2) Säynätsalon kirkolla. 

 

Kysymyksiä ja huomioitavia asioita voi esittää Laura Kolulalle (leirin nuorisotyöntekijä sekä ohjelma- ja turvallisuusvastaava) ja Osmo Väätäiselle (leirin pappi). Sähköposti tavoittaa meidät varmimmin. Huom. olemme molemmat lomalla kesäkuussa! Vastaamme heti kun palaamme. Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@evl.fi

 

Mahtavaa että juuri sinä olet tulossa mukaan! Meille tulee hieno leiri! :)

Riparia odotellen: Laura Kolula, Osmo Väätäinen sekä muu vetäjäpoppoo

 

Jyväskylän seurakunnan leirien säännöt: https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/documents/608801/0/S%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t.pdf/bcf39086-d082-2997-855a-a60c951e0a27?t=1600070341178

Riparin ulkoläksyt: https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/nuoret/ripari/ulkolaksyt

512 ryhmän oma nettisivu: www.jyvaskylanseurakunta.fi/rippikoulu/ryhmat-2021/512

 

 

Vanhat tiedot: 

Yhteiset tapaamiset (5krt) ennen leiriä kevätkaudella 2021:

Starttikirkko keskiviikkona 27.1. klo 18-19.15. etänä.

Alustana toimii Säynätsalon alueseurakunnan Youtube-kanava. Tarkemman linkin saatte sähköpostissa lähiaikana erikseen.

Riparihärdelli 1: 11.2. klo 17.30-19.00. Kokoonnumme Zoom -ohjelman välityksellä. Saat linkin kokoontumiseen s-postiisi.  Tässä tilaisuudessa esittelemme seurakunnan työaloista varhaiskasvatuksen, lähetystyön, diakonian ja nuorisotyön. Jos et pääse jostain syystä linjoille, voit osallistua samaan tilaisuuteen ryhmän 511 mukana 10.2. klo 17.30-19.00.

Ripärihärdelli 2: Etätapaaminen Zoomissa, saat kutsun s-postiisi. 17.3. klo 17.30-18.45. Tässä tilaisuudessa tutustutaan kirkkoon, hautausmaahan, suntion, kanttorin ja papin työhön, sekä urkuihin.

Osallistuminen jumalanpalvelukseen huhtikuun aikana Säynätsalon kirkossa, sekä vastaaminen Classroomissa siihen liittyviin kysymyksiin (avautuu maaliskuun lopulla). ​​​Valitse yksi sunnuntain jumalanpalvelus kolmesta vaihtoehdosta: 11.4; 18.4. tai 25.4. Ilmoittaudu paikan päällä klo 9.50 papille. Varaa aikaa n. klo 11.30 saakka. Jos jumalanpalveluksia ei koronatilanteen vuoksi järjestetä livenä, voit katsoa Säynätsalon alueseurakunnan Youtube-kanavalta striimatun jumalanpalveluksen.

Nuorten konsertti striimattuna to. 22.4. klo 18. Saat osallistumislinkin ja ohjeet lähempänä sähköpostitse.

Vanhempainilta Zoom -ohjelman välityksellä 5.5. klo 18.00-19.15. Tähän tilaisuuteen kutsumme riparilaiset ja heidän huoltajat. Tilaisuudessa käydään läpi leiriä ja konfirmaatiota koskevat käytännön asiat. Linkin tapaamiseen saat sähköpostilla.

 

Varsinainen rippikoulun leirijakso on 19.-26.7.2021 Haapaniemen leirikeskuksessa, Kuortaneella. Leirille järjestetään yhteiskuljetus.

Konfirmaatioharjoitukset ovat perjantaina 30.5. kahdessa ryhmässä, klo 13 ja klo 15 Säynätsalon kirkossa.

Konfirmaatio on sunnuntaina 1.8. kahdessa ryhmässä, klo 10 ja klo 12 Säynätsalon kirkossa.

 

Nähdään riparijuttujen merkeissä!

 

terkuin,

Laura Kolula

etunimi.sukunimi@evl.fi

ja 

Osmo Väätäinen

etunimi.sukunimi@evl.fi

Säynatsalon alueseurakunnan nuorisotiimi Esko, Laura ja Antti.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Säynätsalon alueseurakunta
Saarnatie 1
40900 Säynätsalo