Hyppää sisältöön

Aikataulut:


Lähipäivä:  Keskiviikkona 21.7. klo 9.00 - 14.30

 Tapaamme Taulumäen kirkolla klo 9:00 Tutustumme kirkkoon, urkuihin ja puhumme vähän aviolittoon ja kasteeseen liittyvistä teemoista.
Syömme lounaan yhdessä ja sen jälkeen siirrymme tutustumaan Vanhaan hautausmaahan ja käymme läpi hautajaisiin liittyviä asioita.  


Vanhempainilta: Torstaina 22.7. klo 17.00

Tapaamme Palokan kirkolla.  Aluksi juomme kahvit ja sen jälkeen juttelemme rippikoululeiriin liityvistä asioista ja kysymyksistä. Tervetuloa vanhemmat!

 

Leirijakso 2.-9.8. Piispala.

 

Lähtö leirille maanantaina 2.8. klo 10 Palokan kirkolta. 

Tule kirkolle viimeistään klo 9.45 linja-auton pakkaamisen ja nimenhuudon takia.  

Olemme perillä Piispalassa noin klo 11.30 ja aloitamme leirin syömällä lounaan.  

 

Palaamme leiriltä lounaan jälkeen ja pidämme Palokan kirkolla konfirmaatioharjoitukset, jotka kestävät noin puolitoista tuntia.  Harjoitukset päättyvä noin klo 15.30 


Konfirmaatio sunnuntaina 15.8. klo 1 2 ja klo 14 Palokan kirkolla.  


 24 henkinen rippikouluryhmämme jaetaan kahteen erilliseen konfirmaatiomessuunjotka toteutetaan Palokan kirkossa sunnuntaina 15.8. seuraavasti:  A-ryhmä klo 12.00 ja B-ryhmä klo 14.00. Nuoret ovat saaneet tiedon kumpaan ryhmään he kuuluvat.

Konfirmaatioissa huomioidaan voimassa oleva maskisuositus, käsihygienia sekä riittävien turvaetäisyyksien toteutuminen ja kirkkokohtaiset voimassa olevat enimmäismäärät.  1.6. julkaistussa päivitetyssä koronaohjeessa todetaan, että sallittu henkilömäärä on enintään yksi kolmasosa normaalista maksimihenkilömäärästä, ellei tilalle ole erikseen määritelty uutta maksimihenkilömäärää. Palokan kirkon maksimihenkilömäärä korona-ohjeistuksen mukaan on seuraava: 70 henkeä kirkkosalissa, lisäksi kirkkotorilla ja kahviossa yhteensä 30.  Tämä tarkoittaa sitä, että kunkin ryhmän konfirmaatioon voi konfirmoitava nuori kutsua enintään 6 -7vierasta.  Pyrimme kuitenkin siihen, että ainakin jokaisen rippikoululaisen vanhemmat ja sisarukset mahtuvat mukaan. 

Jokaiselle nuorelle kutsuvieraineen varataan kirkosta yksi penkkirivi.  Nuoren siunaaminen tapahtuu ehtoollisen vieton yhteydessä siten, että kaksi nuorta läheisineen tulee yhtä aikaa alttarille, toinen toiselle puolelle ja toinen toiselle puolelle alttaria.  Ensin toteutetaan nuoren siunaaminen yhdessä nuoren läheisten kanssa ja tämän jälkeen ehtoollisen jako perhekunnalle.  Tästä annetaan ennen tilaisuutta kirkossa vielä tarkemmat ohjeet.  
 

Turvallisuusohjeita:

Kesän 2021 rippikoulujen korona-ohje Jyväskylän seurakunnassa 1.6.2021 

Rippikoululeirien koronaturvallisuudesta huolehditaan muodostamalla leireistä mahdollisimman suljettuja yhteisöjä, jolla ei ole leirin aikana lähikontakteja leirin ulkopuolisiin henkilöihin. Leireillä ei siis voi käydä vierailijoita, ja tämä koskee siis myös leiriläisten kotiväkeä. Toiminta toteutetaan turvavälien osalta niin väljästi kuin se rippileirin erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja tietyissä tilanteissa maskien käytöstä.  

Ohjeet 

 1. Leirille tullaan vain terveenä. Riittävistä turvaväleistä huolehditaan siinä määrin kuin se on leirielämässä kohtuudella mahdollista. Ruokailujärjestelyissä otetaan turvavälit ja hygienia erityisen tarkasti huomioon.  

 1. Maskeja (kirurgiset kertakäyttömaskit) käytetään ainakin rippikoulukuljetuksessa, ruokajonossa ja ruokaa otettaessa lounaalla ja päivällisellä sekä yhteislaulua sisältävissä tilanteissa. Aamu- ja iltapalalla sekä päiväkahveilla syömään tulo on porrastettava niin, että jonotustilannetta ja lähikontakteja ei synny. Maskin poistaminen kasvoilta ja hävittäminen on tehtävä huolellisesti. Maskien käyttö opastetaan. Maskit tilataan seurakunnan yhteistilauksena ja toimitetaan alueseurakuntiin.  

 1. Käsidesiä käytetään ja sitä on leirikeskuksissa.  Ruokailussa käsidesiä on käytettävä ennen ja jälkeen tarjottavien ottamisen.  

 1. Leirikeskuksessa nuoret majoitetaan mahdollisimman väljästi. Sovitaan, kuka käyttää mitäkin vessaa. Toisten huoneisiin ei mennä. Koskettamisleikkejä ja liikkumista, jossa turvavälit ei toteudu, vältetään.  Jokaisella oma laulukirja käytössä leirin ajan. 

 1. Ryhmän tulee olla erillään toisista ryhmistä samassa leirikeskuksessa. Vierailijoita rippikoulussa ei käy.  

 1. Saunominen tapahtuu pienemmissä ryhmissä esim. huoneittain.   

 1. Mikäli nuori sairastuu, hänet eristetään muusta rippikoulusta. Olisi siis hyvä, että yksi huone ja wc olisivat tätä varten leirikeskuksessa tyhjänä. Mikäli sairastuneita on useampi, leirikeskuksen henkilökunnan kanssa neuvotellaan lisähuoneista. Sairastuneen ruokailusta huolehditaan.   Sairastunut nuori toimitetaan mahdollisimman pian pois leiriltä. Ensisijaisesti perhe hakee nuoren. 

 2. Mikäli työntekijä sairastuu, hän eristäytyy muusta ryhmästä ja hänet kotiutetaan. 

 3. Mikäli leirillä todetaan koronaa tai on aihetta epäillä koronatartuntoja, leirin välitöntä keskeyttämistä harkitaan siten että taustatiimistä ollaan yhteydessä myös terveysviranomaisiin. Keskeyttämisestä päättää kirkkoherra. Ulospäin viestinnästä vastaa kirkkoherra. Ryhmälle ja työntekijöille järjestetään purkukeskustelu muutaman päivän päästä kotiin palaamisesta. 

 1. Leirin ohjelma ja turvallisuusvastaavalla (816:lla Teija Laine) on nuorten ja perheiden yhteystiedot helposti saatavilla, jos terveysviranomaiset joutuvat ottamaan koronatapauksessa yhteyttä heihin. 

 1. Rippikoulun työntekijät huolehtivat, että nuori voi suorittaa rippikoulun loppuun, jos hän joutuu keskeyttämään leirin. Jos nuori sairastuu jo ennen leirin alkua, tarjoamme hänelle toisenlaisen rippikouluvaihtoehdon.  

 1. Jos nuori ei pääse konfirmaatioon sairastumisen takia, ryhmän työntekijä huolehtii hänen konfirmoinnistaan joko toisen ryhmän mukana tai yksityisesti esim. oman alueseurakunnan messussa.  

 1. Konfirmaatiokuvia (valokuvaajan ottama ryhmäkuva) ei oteta, koska niissä ei pystytä huolehtimaan turvaväleistä. Ryhmäkuvan voi ottaa itse leirillä tai leiriltä palatessa. Konfirmaatioista lisää alempana. 

Menneitä tapahtumia:

Ensimmäinen tapaaminen pidettiin Su 7.3. iltapäivällä kahdessa ryhmässä siten, että kokoontumiset olivat klo 14 ja  klo 15.30. 
Sait ilmoituksen sähköpostiisi kellonajasta, jolloin oli sinun ryhmäsi vuoro tulla paikalle.  Kaikki olitte paikalla.  Hieno juttu!
Startissa jaetaan tietoa kevään muista kokoontumisista ja kevään tehtävistä. 

Paikka: Palokan Kauppakeskuksen seurakunnan toimitila Roihu.  Roihu sijaitsee Citymarketin käytävällä entisen Clas Ohlsonin tilan vieressä. 

Toinen tapaaminen oli La 27.3. klo 15-17 Roihussa (kahdessa ryhmässä). Tässä tapaamisessa sukelletiin jumalanpalveluksen saloihin.  Taas olitte kaikki paikalla.  
 

Pikakertaus pääsiäiseen: 

Olet saanut sähköpostiisi ilmoituksen kotitehtävästä.  Katso rippikoululaisille tehty pikakertaus pääsiäiseen videosarja.  Linkit ovat sähköpostissa, joka sinulle on lähetetty.  Myös tässä:  Kiirastorstai  Pitkäperjantai Pääsiäinen

Vastaa kysymyslomakkeeseen ja lähetä vastaukset Teijalle teija.i.laine@evl.fi  15.4. mennessä.  

 

Riparikonsertti NNS  https://youtu.be/R-mUrzZMvRs


Riparikonsertti 
TO 22.4. klo 18.00 Livestream-konsertti  (18) NNS - Jyväskylä riparikonsertti 22.4.2021 - YouTube

Jos et ole vielä seurannut konserttia, niin tee se ja lähetä vastauksia kysymyksiin Teijalle.  Löydät linkin ja kysymykset myös Katrin aiemmin lähettämästä viestistä, mutta laitanpa kysymykset vielä tähänkin:  

1) Millaista on Sinun lempimusiikki? Poikkeaako se tästä?

2) Millainen fiilis konsertin jälkeen?

3) Mikä oli konsertti- illan  tärkein sanoma Sinusta?

4) Mitä terveisiä lähetät järjestäjille?

Lähetä vastauksesi osoitteeseen teija.i.laine@evl.fi

 

 

 

 

 

Rippikoulun hinta on 135 €.

Ota yhteyttä

Aluekappalainen
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Nuorisotyönohjaaja
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Kanttori
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka