Tervetuloa rippikouluun!

Tälle sivulle päivitetään kevään aikana tärkeitä tietoja.

Rippikoulu järjestetään 7.-18.6.  pääsääntöisesti Palokan kirkolla, olemme myös kahtena päivänä Kaijalassa (9.6. ja 16.6.) sekä yhtenä päivänä Taulumäen kirkolla (17.6.).

Päivien aikataulu on n. klo 10-16, sisältäen lounaan ja välipalan.

Kaijalaan uikkarit ja pyyhe mukaan! Tai jos on sadekeli, niin sadevarustus.

Ajo-ohje Kaijalaan: Palokan ABC.ltä Jokelan suuntaan Jokelantielle, käänny oikealle Jokelanranta, tie muuttuu pyörätieksi. Aja pyörätietä rantaa pitkin ja käänny vasemmalle Kaijalanniemeen. Kaijala on tien päässä.

Päiviin tullaan omin kyydein.

Starttipäivä to 18.3. klo 17.30-18.30 ja klo 19.00-20.00 Roihu, Saarijärventie 52, CM Palokan kauppakeskus

(Jaamme ryhmän kahteen osaan, saat lähempänä päivää tiedon omasta kellonajastasi sähköpostiisi.)

Riparikonsertti on to 22.4. klo 18 Youtubessa! NNS-yhtye viihdyttää teitä livenä. Saatte sähköpostiinne konserttiin liittyvän tehtävän, jonka palautatte Miralle. Jos et jostain pätevästä syystä voi tuolloin seurata konserttia, katso se kuitenkin tallenteena pian, koska se on nähtävissä vain parin viikon verran.

Tapaaminen  su 16.5. klo 13-15 Tikkakosken kirkolla. Aiheina ehtoollisopetus,  lähetystyön esittely sekä varhaiskasvatuksen ja perhetyön esittely. Pieni välipala tarjolla välissä. Jos on sadekeli, ota mukaan sateenvarjo tai sadetakki, koska olemme pienen hetken ulkona.

Vanhempien ja nuorten tapaamiset ke 2.6.  ja to 3.6. klo 16-20.30 Palokan kirkolla. Työntekijä ottaa teihin yhteyttä, ja sopii kanssanne keskusteluajan. Keskustelun kesto on n. 30 min/ perhe.

Vanhemmalle tehtäväksi:

(Molemmat vanhemmat voivat halutessaan kirjoittaa omat kirjeet. Pääasia on, että nuori saa edes yhden kirjeen.)

KIRJE OMALLE NUORELLE

Kirjoita kirjeeseen ajatuksiasi, joita et ehkä ole osannut hänelle kertoa ja joita haluaisit nuoren tietävän. Voit kirjoittaa vapaata tajunnanvirtaa tai ranskalaisilla viivoilla, kumpi on sinulle luontevampaa. Toivomme kirjeen kirjoittamista käsin, koska se on henkilökohtaisemman tuntuinen, kuin koneella kirjoitettu.

Huom! Kirje luetaan kaikkien nuorten kuullen. Jos haluat, voit laittaa kirjeeseen jonkun vinkin, josta nuori voi arvata, keneltä kirje on. Yleensä nuoret haluavat vanhempien kirjeet itselleen, joten laita kirjeen loppuun oma nimesi, nimiä ei siis lueta ääneen.

Kirjoita kirje valkoiselle A4-paperille, jos mahdollista. Sulje kirje kuoreen, laitaa kuoreen nuoresi nimi.

Kirje tuodaan työntekijälle keskusteluajan yhteydessä.

Tässä alla on muutama apukysymys, jotka ehkä auttavat kirjoittamisessa:

Millainen hän on? Kuvaile hänen hyviä ominaisuuksiaan, taitojaan ja luonteenpiirteitään.

Mistä asioista olet ylpeä?

Onko hänellä jotain kehitettävää joissain asioissa?

Mitä toivot rippikoulun antavan nuorelle?

Mitä toivot hänen tulevaisuudelleen? Mitä muuta haluat sanoa?

Konfirmaatio on su 20.6. Palokan kirkossa.  Ensimmäinen ryhmä klo 12 ja toinen ryhmä klo 13.30 alkaen. Koteihin on lähetetty tieto, kummassa ryhmässä nuorenne on. Toivomme, että nuoret ovat paikalla viimeistään 15 min. ennen tilaisuuden alkua.

Kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä ota rohkeasti yhteys työntekijöihin.

Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8