Tervetuloa Lapin riparille 9948!

Leirin ennakkotapaamiset, mitä on ennen konfirmaatiota:

Riparin vanhempienilta + info Lapista Ke 14.7 klo 17.00 Sepän Kipinä (Kauppakeskus Seppä)

Konfirmaatioharjoitus Pe 6.8 klo 17.30 Taulumäen kirkko

Konfirmatio sunnuntaina 8.8 klo 13.00 ja klo 14.00 (kahdessa ryhmässä)

Riparin 2. messu siirtyy Hetan kirkkoon rippikoulun aikana

TÄSSÄ LEIRIKIRJE!

Ja tervetuloa rippikouluun Lapin kauniiseen luontoon.

Aivan loistavaa että sinä olet juuri Mukana!

PÄIVÄRIPPIKOULU 21.7 - 23.7 (ke - pe)

Rippikoulu alkaa siis päivärippikouluna ja paikkana on Aseman pysäkki, Hannikaisenkatu 27 – 29.

Päivät alkavat aina klo 09.00 ja päättyvät klo 15.00. Keskellä päivää on aina tunnin ruokatauko, jolloin seurakunta tarjoaa ruuan Aseman pysäkillä. Oppilaat voivat myös käydä kaupungilla syömässä ja pitää samalla taukoa.

Perjantaina aloitamme VANHAN hautausmaa kappelissa (puistokatu) klo 09.00 ja päätämme päivän Taulumäen kirkolla.

LÄHTÖ JA TULO:

Lähdemme Jyväskylästä Tauluemän kirkon kaupungin parkkipaikalta lauantaina 24.7 klo 07.00. Pyydämme oppilaita olemaan paikalla klo 06.45 bussin pakkaamisen takia.  Ajamme bussilla kohti pohjoista Pyhäjärven, Tupoksen, Tornion kautta Vuontispirtille.

Matkalla on Yhteinen ruoka, joka kuuluu matkan hintaan Tupoksen ABC - huoltamolla. Kahvi hetken pitäisi sitten maksaa itse.

Paluu on lauantaina 31.7 noin klo 23.00 Jyväskylään. Paluu matka tapahtuu Rovaniemen ja Oulu kautta. Yhteinen ruokailu on Rovaniemellä.

Matkan kuljetuksista vastaa Pohjolan matkat oy.

KOHTEET MATKALLA:

Syökää hyvin kotona ennen lähtöä.

Ruokailu on siis Tupoksen ABC - asemalla, ja jokaiselle on varattu seisovan pöydän ruuat.

Torniossa on tunti aikaa tutustua pohjoisen kaupungin elämän tyyliin. Mahdollisuus on käydä muutamassa eri liikkeessä tai tehdä Petri opastuksella pieni kävelyretki Haaparannan keskustassa, jos korona tilanne niin sallii.

Majoitus;

Majoitumme koko matkan ajaksi Tunturihotelli Vuontispirttiin. Hotellista löytyy kaikki mukavuudet, kuten Sängyt, sähkö, jääkaappi, teevee, Wc:eet, sauna, suihku ja mielettömän iso pihamaa. Työntekijä tekee majoituksen kartan jo etukäteen, jotta kaikilla olisi hyvä olla.  Nuoret tulevat nukkumaan päänsääntöisesti kahden hengen huoneissa ja muutamassa kolmen hengen huoneessa. Nuorten toiveet otetaan huomioon majoitustilanteessa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku.

Hotellista löytyy lisätietoa sivuilta www.vuontispirtti.fi

Ruokailut:

Matkan hintaa kuuluu kaikki ruokailut hotellissa (aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala). Lisäksi matka ruuat Tupoksella ja Rovaniemellä.

Paluu matkaksi kannattaa varata hampurilaisrahaa lauantain iltaan. Kahvit tai ylimääräiset välipalat pitää itse maksaa.

Ohjelma:

Joka päivä meillä on retki upean luonnon keskelle säästä riippumatta. Toki seuraamme säätä ja näin tarkka ohjelma nähdään vasta paikan päällä. Mutta tässä alustava ohjelma

La: Menomatka + tutustuminen Tornio

Su: Vaellus Pallas, Taivaskero, porotila ja Raattaman kylä

Ma: Upea Hietajärvi

tI: Särkitunturin retki

Ke: Bussiretki Hettaan ja Jyppyrälle

To: Oma iltapäivä

Pe: Vaellusretki Nammalgurulle

La: Paluumatka + tutustuminen Joulupukin paja Rovaniemi

Mukaan ota:

Petivaatteet (pussi, alus ja tyynyliina)

Reppu vaelluksia varten (mahtuu ruokaa ja juomaa sekä vaihtopusero)

Pyyhe ja pesuaineet sekä uikkarit (sauna, joka toinen päivä)

Rahaa matkakahvia ja tuliasia varten

Eriksen kengät vaelluksia varten

sadevaatteet

Pipo ja hanskat (tunturissa saattaa tulle ja jos sataa)

Vaellusvaatteet

alusvaatteet, sukkia, villasukat, uikkarit ja normi vaihtovaatteet

Taukopusero, joka mahtuu reppuun

kamera, puhelin, ym

Juomapullo

Raamattu + vihko

Omat lääkkeet (myös päänsärkylääkkeet)

Hyttyssuoja ja myrkyt

Henkilökortti ja kelakortti

Pikkureppu otetaan bussin sisään, jossa juomapallo, lukemista, rahat ja henkilökortti.

Seurakunnan puolesta tulee maskeja, joita tulee käyttää linja – autossa ja ruokailujen jonoissa.

Korona tilanne

Toivomme että nuori eläisi muutama päivän ennen päiväkoulun alkua oman perheen kuplassa, näin välttäen korona mahdollisuuden

Leirillä pyrimme välttämään muita ihmisiä ja käytämme maskeja paikoissa missä muita ihmisiä tavataan (huoltoasemat, ruokajonot, luontokeskukset, kaupat)

Leirin perusohjelmissa ei tarvitse maskeja käyttää. Jos nuori tulee kipeäksi matkan aikana, niin joudumme eristämään hänet omaan huoneeseen ja seuraamaan tilanne mikä on sairastumisen syy.  Kipeänä ei saa osallistua yhteisiin ohjelmiin.

Korona tilanteen takia retket Ruotsin Haaparantaan ja Norjan Kautakeinoon on tällä hetkellä peruttu.

Muuta

Leiriläiset saa parhaiten kiinni puhelimen kautta klo 20 - 21.00

Ohjelma tilanteissa ja yörauhan aikana (klo 23 - 08) puhelin pitää olla äänettömänä. Vaelluspaikoissa ei ole välttämättä puhelin verkkoa.

Leiriläiset on vakuutettu tapaturmien osalta mutta mahdollinen sairausvakuutus ja tavaravakuutus pitää tehdä itse.

Kaikki päihteet on ehdottomasti kielletty.

KUTSU HUOLTAJIEN INFOON

Vanhemmille suunnattu info hetki Sepän Kipinässä 14.7 klo 17.30.

Tervetuloa kuulemaan uudemmat tiedot ja tapaaman meidät työntekijät.

Leirin työntekijät ovat Erityisnuorisotyönohjaaja Petri Grönholm, Pastori Juho Puhto, Kesäteologi Veera Nousiainen, yökkö Katariina Weijo, sekä upeat isoset Anniina Maukonen, Jussi Holm, Oskari Tikkinen ja Eerika Lapinkero.

TERVETULOA SUOMEN LAPPIIN JA PALLAKSELLE J

Terveisin, matkan vastaava ohjaaja

Petri Grönholm puh. 0405098060 (on kesälomalla 18.6 – 11.7) ja Juho Puhto puh. 044 - 4314531

Erityisnuorisotyönohjaaja