SUMU-RYHMÄ ON LASTEN JA NUORTEN SURUUN ERIKOISTUNUT KRIISIRYHMÄ

Sumu-ryhmä on seurakunnan koulutetuista työntekijöistä koostuva joukko kriisityön ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet kohtaamaan lasten ja nuorten surua akuuteissa kriisitilanteissa.

Ryhmällä on valmius toimia nopeasti erilaisissa kriisitilanteissa, kuten onnettomuuksissa, kuolemantapauksissa ja uhkaavissa tilanteissa tarjoamalla psykososiaalista apua ja tukea. Toimimme yhteistyössä muiden kriisityön toimijoiden kanssa.

Ryhmän toimintaympäristöjä ovat koulut ja oppilaitokset, nuorisokodit, seurakunnan tilat, onnettomuuspaikat ja surukodit.

Tuki voi olla nuorten ja lasten kuuntelemista, ohjaamista, hiljentymistä, suruhartauden järjestämistä, seurakunnan työtekijän läsnäoloa ja päivystämistä.

Toimintamallit kriisitilanteisiin sovitaan tilanteen mukaan. Niitä voivat olla esimerkiksi:

1. Työntekijöiden päivystys, läsnäolo ja kuuntelu kriisipaikalla

2. Purkukeskustelun järjestäminen ryhmille tai perheelle

3. Suruhartaus/muistohetki

4. Käynti surukodissa

Sumuryhmään voi ottaa yhteyttä koulujen, oppilaitosten ja nuorisokotien henkilökunta, vanhemmat/huoltajat, kaverit tai kuka tahansa henkilö, joka tarvitsee tukea lapsen tai nuoren surussa. Ryhmän yhteystiedot löytyvät alempaa tältä sivulta.

Oppilaitospappi
JAMK, huone DP47, Rajakatu 35