J.S.Bach: Ein feste Burg ist unser Gott BWV 80

Taulumäen kirkko

Bachin kantaatin esityksessä kuoroina ovat Kamarikuoro Ihmisen ääni, Lapsen ääni ja Korpilahden kirkkokuoron. Lisäksi orkesteri ja solistit Sanna-Kaisa Hilliaho, sopraano Sanna Laakso, altto Heikki Niininen, basso Petteri Mällinen, tenori. Musiikin johto Matias Lahti. Vapaa pääsy.

J.S.Bachin kantaatti Ein feste Burg ist unser Gott esitetään välittömästi uskonpuhdistuksen muistopäivän messun päätyttyä, messun päätösmusiikkina. Kantaatti perustuu Martti Lutherin virsikoraaliin Jumala ompi linnamme, joka on virsikirjamme virsi 170. Kantaatti päättää reformaation merkkivuoden juhlinnan Taulumäen kirkossa.

Bach sävelsi kantaatin alkuaan jo Weimarissa 1715 , joskin kantaatin majesteettiset alkukuoro ja kuoron unisonona virtaava koraalin kolmas säkeistö lienevät vasta 1730-luvulta. Virren toinen säkeistö limittyy sopraanon laulamana basson resitatiiviin, ja teoksen päättää virren neljäs säkeistö. Koko Lutherin virsi tulee siis läpikäydyksi. Lisäksi kokonaisuus koostuu useasta tuntemattoman runoilijan muodostamasta resitatiivista ja aariasta. (Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osasto, Virtuaalikatedraali).

Kamarikuoro Ihmisen äänessä laulaa noin kolmekymmentä musiikkia rakastavaa nuorta aikuista harrastajista ammattilaisiin. Kuoron ominta ohjelmistoa ovat vanha kirkkomusiikki ja kansallisromanttisen kauden suomalainen musiikki. Kuoro on perustettu vuonna 2008 ja alusta asti sen taiteellisena johtajana on toiminut Matias Lahti (s. 1985).

Kuvahaun tulos haulle bach bwv 80 wikiKuvahaun tulos haulle martti luther

Kesäkonsertit 2018: Matka Armeniaan

Liisa Makkonen, viulu
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano

Liput 15/10/5 € tuntia ennen ovelta

Jäähyväiset kesälle

Ihmisen ääni -kuoro, joht. Matias Lahti
Hannu Alasaarela ja Auroora Lahti-Hintsala, piano
Vapaa pääsy. Ohjelma 10/5 €

Kesäkonsertit 2018: The Goodness of the Lord

Lux Auribus, joht. Kimmo Tuuri
Hanna-Maria Helenius, laulusolisti
András Szabó, piano
Liput 15/10/5 € tuntia ennen ovelta.