J.S.Bach: JOHANNES-PASSIO

J.S.Bach: JOHANNES-PASSIO Taulumäen kirkko

Jyväskylän seurakunnan Kamarikuoro Valo, solistit sekä Oulun Kamariorkesteri Olli Heikkilän johdolla tuovat puhuttelevan suurteoksen Taulumäen kirkkoon Palmusunnuntaina. Liput 25/22,50/11,50 euroa (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippu.fi -palvelusta ja tuntia ennen ovelta. Kesto noin 2h.

Esityksessä solisteina ovat Hanna-Leena Haapamäki, sopraano, Annastiina Tahkola, altto, Pertti Tahkola evankelista sekä tenori, Janne Sihvo, basso sekä Jussi Juola, Jeesus. Kamarikuoro Valon on valmentanut Pertti Tahkola. Mukana myös Oulun Kamariorkesteri. Teoksen johtaa Olli Heikkilä.

Johann Sebastian Bachin (1685-1750) Johannes-passion ensiesitys tapahtui Leipzigissa pitkänäperjantaina vuonna 1724. Teos kuvaa pääsiäisen ajan tapahtumat Jeesuksen vangitsemisesta hautaamiseen. Johannes-passio oli Bachin ensimmäinen suurimuotoinen sävellys, josta on säilynyt viisi eri versiota.

Säveltäjä korjaili ja uudisti teostaan useaan kertaan teoksen saattamiseksi draamallisesti yhtenäisemmäksi. Johannes-passioon säveltäjä käytti Raamatun lisäksi useiden eri kirjoittajien tekstejä. Matteus-passiota dramaattisempi ja intensiivisempi Johannes-passio koostuu evankelistan eli kertojan, Jeesuksen ja muiden Raamatun kertomuksen henkilöiden ilmeikkäistä resitatiiveista, solistien koskettavista ja pohdiskelevista aarioista sekä huikean tunneskaalan tarjoavan kuoron osuuksista niin surumielisten ja rauhaa huokuvien koraalien kuin väkijoukon dramaattisten huutojen ilmentäjänä.

Passio aloittaa Jyväskylän Pääsiäinen 2019 -konserttisarjan. Tämän mestariteoksen ajattomuus ja kauneus koskettaa syvältä. Tervetuloa vaikuttumaan.

Lippu.fi

Taulumäen yksikkö