Kuokkalan kirkon 10v-juhlakonsertti

Ingrid Gräsbeck, sopraano
Vapaa pääsy.
Ohjelma 10/5€.

Juhlakonsertissa kuullaan mm. Beethovenin ja Saint-Saënsin viuluteoksia, klassisia suomalaisia lauluja sekä ranskalaista urkumusiikkia.

MANFRED GRÄSBECK on pohjoismaiden tunnetuimpia viulisteja. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta (musiikin maisteri) v. 1991 (mus. lis. 2014).
Lisäksi hän on opiskellut Pariisissa sekä Kiovan Tshaikovski-Konservatoriossa. Vuonna 1977 Gräsbeck voitti pohjoismaisen viulukilpailun Vesteråsissa Ruotsissa ja on sittemmin menestynyt monissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Gräsbeck on konsertoinut ahkerasti orkesterisolistina ja sooloilloin. Hän debytoi 16-vuotiaana Århusin ja Kööpenhaminan sinfoniaorkestereiden solistina ja on urallaan ehtinyt esittää yli 70 eri viulukonserttoa, Gräsbeck toimii myös kuoron- ja orkesterinjohtajana sekä säveltää (yli 100 opusta: 8 sinfoniaa, 6 viulukonserttoa, kamarimusiikkia jne.). Vuodesta 1986 hän on esiintynyt laajalti yhdessä puolisonsa urku- ja pianotaiteilija Maija Lehtosen kanssa. He myös levyttävät aktiivisesti. Vuodesta 1982 Manfred Gräsbeck on toiminut Suomen Kansallisoopperan 1. konserttimestarina.

MAIJA LEHTONEN opiskeli Sibelius-Akatemiassa urkujen-, pianon- ja cembalonsoittoa. Hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon professori Tauno Äikään johdolla vain 20-vuotiaana ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta linjalta v. 1985. Hän piti ensikonserttinsa Helsingissä. Ulkomailla hän on täydentänyt opintojaan Stuttgartissa, Lausannessa ja Pariisissa. Maija Lehtonen on konsertoinut niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. pohjoismaissa, Baltian maissa, Englannissa, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Puolassa, Venäjällä, sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Finland Festivals valitsi hänet "vuoden nuoreksi taiteilijaksi" v. 1988. Silloin hän myös debytoi ensimmäisenä suomalaisena urkurina Lontoon maineikkaassa Royal Festival Hallissa. Vuodesta 1986 Maija Lehtonen on konsertoinut sekä urkurina että pianistina yhdessä puolisonsa viulutaiteilija Manfred Gräsbeckin kanssa. Lehtonen on levyttänyt mm. italialaisen säveltäjän Marco Enrico Bossin (1861-1925) urkuteokset, joihin on erikoistunut. Vuonna 1984 hän voitti ensimmäisen palkinnon Lahden pohjoismaisessa urkukilpailussa vuonna 1984 sekä toisen palkinnon Barin kansainvälisessä "Donato Marrone"-urkukilpailussa vuonna 1989. Maija Lehtonen toimii Oulun seudun ammattikorkeakoulun urkumusiikin lehtorina.

INGRID GRÄSBECK on monipuolinen näyttelijä, laulaja ja tanssija. Hän opiskeli Tukholmassa taidelukio Kulturaman musikaalilinjalla, jossa hän mm. esitti unelmaroolinsa Fantinen Les Misérables-musikaalissa. Opinnot jatkuivat New Yorkin American Musical and Dramatic Academyssä (AMDA), josta Ingrid valmistui 2016. Ingrid teki New Yorkissa vuoden laulajan- ja näyttelijäntöitä ja hänen Off-Broadway -debyyttinsä oli musikaalissa Jesus Christ Superstar. Ingridillä on maisterintutkinto maineikkaan Royal Conservatoire of Scotland musiikkiteatterilinjalta ja hän asuu ja työskentelee Lontoossa. Ensi syksynä hän esiintyy Suomessa Seinäjoen kaupunginteatterin Evita-musikaalissa. Ingrid on opiskellut klassista laulua Suomessa Sirkka Lampisen ja Airi Tokolan johdolla ja hän esiintyy myös yhdessä muusikkovanhempiensa Maija Lehtosen ja Manfred Gräsbeckin kanssa. www.ingridgrasbeck.com

Kuokkalan alueseurakunta