Vanhemmuudenkaari-ryhmä alkaa Palokassa 14.9.2020, ilmoittautuminen 11.9. mennessä

Kirrintie 11

Ilmoittautuminen on päättynyt

Vanhemmuudenkaari on vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti. Ryhmä kokoontuu 7 kertaa Palokan diakoniatyön toimitiloissa, Kirrintie 11, pääsääntöisesti maanantai-iltaisin klo 18-20. Ensimmäinen kokoontuminen on ma 14.9.2020. Ryhmä toimii suljetun ryhmän periaatteella ja siihen mahtuu 8 osallistujaa. Ryhmä on maksuton. Sitoutumista ryhmän kokoontumisiin toivotaan. Ryhmää vetävät diakoniatyöntekijät Päivi Itkonen ja Elina Romar. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.9.2020 mennessä Päiville puh. 040 7090 142 / etunimi.sukunimi@evl.fi. Voit myös ilmoittautua sähköisesti alla olevan linkin kautta.

Vanhemmuudenkaari-ryhmä muodostuu vanhemmista, jotka tarvitsevat tukea lapsensa päihteidenkäytön käsittelyyn sekä omaan jaksamiseen.
Ryhmässä on mahdollista jakaa raskaan elämäntilanteen nostattamia kokemuksia, tuntemuksia ja kipuja toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa.

Ryhmän tavoitteet:
1) Vanhemmat tunnistavat vahvuuksiaan ja kehityskohtiaan vanhempina.
2) Vanhemmat vahvistavat vanhemmuuttaan.
3) Vanhemmat löytävät keinoja pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan.

Työskentely ryhmässä on prosessityyppistä, minkä vuoksi toivotaan ja rohkaistaan ryhmäläisiä vahvasti sitoutumaan ryhmän kokoontumisiin. Siten ryhmään osallistumisesta saa itselleen suurimman hyödyn.

Ryhmä toimii suljetun ryhmän periaatteella: kun ryhmä on alkanut, siihen ei voi enää liittyä uusia jäseniä. Näin saadaan luotua turvallinen, luottamuksellinen ja levollinen ilmapiiri ryhmäprosessille. Ryhmän voi kuitenkin jättää kesken, jos voimavarat ja elämäntilanne ei annakaan myöten ryhmään osallistumiseen. Tärkeää on luottamuksellisuus. Ryhmään osallistuvia sitoo vaitiovelvollisuus ryhmässä puhutuista asioista.

Ryhmään osallistuneiden kokemuksia:
"Vertaistuessa syntyy kokemus siitä, että ei ole yksin, ainoana maailmankaikkeudessa juuri tämän ongelman kanssa."
"Ryhmä on antanut minulle rohkeutta olla päihdeongelmaisen nuoren äiti."
"Ryhmässä me puhuimme samaa kieltä. Olimme avoimia ja uskalsimme sanoa, mikä mieltä painoi. Tiesimme selittämättä, mitä puhuja tarkoitti. Toisen vanhemman tarina tuntui niin tutulta."

Diakonissa
Palokan kirkko, Rovastintie 8